Bill Skarsgård, Stephen King

Stephen King: – Skarsgård er fantastisk

Skrekkmesteren mener Bill Skarsgård leverer strålende som ond klovn i "IT". Og mer blir det!

– Bill er utmerket. Og jeg kjenner godt til faren hans, Stellan, sier den amerikanske forfatteren.

Kinoaktuelle "IT" bygger på Stephen Kings roman fra 1986. Noen vil huske TV-serien som kom i 1990, der Tim Curry spilte skrekklovnen Pennywise. Men nå er det altså Bill Skarsgård som går inn for å skape nye mareritt.

Stephen King bekrefter samtidig at unge Skarsgård vil dukke opp i del to av filmen, som utspiller seg lenger fram i tid – selv om Pennywise selv ikke eldes én dag.

Les også: IT-regissøren: - Jeg likte ikke originalen eller klovnen i den

SKUMMEL: Stephen King er imponert over svenske Bill Skarsgårds innsats som klovnen Pennywise i "IT".
SKUMMEL: Stephen King er imponert over svenske Bill Skarsgårds innsats som klovnen Pennywise i "IT".

Boken "IT" starter med at en gruppe voksne går sammen for å slåss mot et monster som hjemsøker barndomsbyen deres, Derry. Deretter følger et langt tilbakeblikk på hva som skjedde da de var barn – før vi igjen er tilbake hos dem, som voksne. Filmen handler imidlertid bare om barneårene. Hva som skjer videre skal få utspille seg i en helt annen film.

– Jeg synes det var bra at de tok dette grepet og skilte barne- og voksendelene, mener King videre til TT, og legger til:

– Det er mye som ikke kom med i filmen, som var med i boken, og det er en hel del i filmen som ikke var med i boken. Jeg synes det fungerer bra, jeg synes det ble en riktig god film.

I juli ble det også klart at Bill Skarsgård skal medvirke i den kommende TV-serien "Castle Rock" – som også bygger på et univers som er skapt av Stephen King.

Trailere, billetter og mer om "IT" finner du HER