Avatar

Avatar-oppfølgerne blir de dyreste filmene noensinne

Det sier filmstudioet Twenty-First Century Fox.

Enten du liker det eller ikke: på toppen av Hollywoods seierspall, med hele 2,78 milliarder(!) innspilte dollar, ruver fremdeles James Camerons "Avatar" (2009).

Denne historiske prestasjonen har (ikke overraskende) resultert i, ikke bare en, ikke to, men fire planlagte etterfølgere. Startskuddet blåses av med lanseringen av "Avatar 2" i desember 2020, deretter 3 i desember 2021, 4 i desember 2024 og til slutt- og endelig(?) "Avatar 5" i desember 2025.

Les også: Første trailer for Annihilation leder Natalie Portman inn i en uhyggelig sci-fi-verden

AMBISIØS: Avatar-skaper James Cameron.
AMBISIØS: Avatar-skaper James Cameron.

Milliardbudsjett

Hvorvidt disse filmene faktisk vil være i stand til å matche originalens innspillingstall gjenstår å se, men det er ingen tvil om at filmstudioet 21st Century Fox har trua. I et nylig intervju med Variety, kunne selskapets formann Lachlan Murdoch fortelle at "Avatar" 2, 3, 4 og 5 vil bli "de dyreste filmene noen sinne".

...og dette ser ut til å stemme. Ifølge Collider har filmene et samlet budsjett på over 1 milliard dollar. Jaiks! Det blir spennende å se hvordan franchisens liv utspiller seg videre- og om investeringen vil lønne seg. Det føles allerede som evigheter siden "Avatar" rullet over verdens kinolerreter, så det er foreløpig vanskelig å si. Vi er i hvert fall gira!