Sylvia Hoeks og Noomi Rapace - Lisbeth Salander

Blade Runner 2049-skuespiller blir Lisbeth Salanders onde tvilling

Nederlandske Sylvia Hoeks skal spille superhackerens dårligere halvdel.

Ifølge Variety er Sylvia Hoeks så godt som klar for den kommende amerikanske filmadapsjonen av David Lagerkrantz-boka "Det som ikke dreper oss". På engelsk heter den "The Girl in the Spider’s Web". Boka er den fjerde installasjonen i "Millennium"-sagaen, og den første i serien som ikke er skrevet av avdøde Stieg Larsson. Hoeks skal spille Lisbeth Salanders onde tvilling Camilla, mens "The Crown"-yndling Claire Foy spiller Lisbeth.

LES OGSÅ: Orlando Bloom skadet Noomi Rapace på settet

Dette er andre gang amerikanerne forbarmer seg over serien. Den første var med Daniel Craig og Rooney Mara i "The Girl with the Drago Tattoo". Fra før hadde svenskene filmatisert hele den opprinnelige trilogien med stor suksess. Da med Noomi Rapace i rollen som Lisbeth Salander. Det er regissøren bak overraskelseshiten "Don´t Breathe", Fede Alvarez, som står for regien.

LISBETH SALANDER: I svensk (Noomi Rapace) og amerikansk (Rooney Mara) tolkning.
LISBETH SALANDER: I svensk (Noomi Rapace) og amerikansk (Rooney Mara) tolkning.

Sony har lenge ønsket å finne en rolle til den voksende stjerna Hoeks. Hun var lenge tiltenkt den kvinnelige hovedrollen i 2018s "Venom", side om side med Tom Hardy - men Michelle Williams knabbet den foran henne. Nå har det altså lyktes Sony i å gi nederlenderen en fremtredende rolle. "The Girl in the Spider's Web" har forventet premiere høsten 2018 i USA.