Mark Hamill som Luke Skywalker i Star Wars: The Force Awakens

Star Wars-Hamill: - Hvorfor gjorde de det?

Mens de gamle stjernene, Carrie Fisher og Harrison Ford, fikk skinne i "Star Wars: The Force Awakens" i 2015, måtte Mark Hamill vente helt til "The Last jedi".

Det var en gave, hvis du klarer å se objektivt på det, sier han i et intervju med New York Times – med den smått ironiske overskriften "Luke Skywalker speaks".

For det skal Hamills rollekarakter omsider få gjøre, to år etter kollegene, når "Star Wars: The Last Jedi" har premiere 13. desember. 66-åringen legger ikke skjul på at det var måneder med frustrasjon og selvmedlidenhet rundt forrige film – der han knapt skulle foran kamera, men likevel måtte trene og følge et strengt kostholdsregime.

Kinobilletter til "Star Wars: The Last Jedi" kan du kjøpe her.

RADARPAR: Regissør J.J. Abrams og Mark Hamill på settet til Star Wars: The Force Awakens
RADARPAR: Regissør J.J. Abrams og Mark Hamill på settet til Star Wars: The Force Awakens
Hvorfor trente de meg til å snu meg og fjerne en hette?, sier Hamill, og sikter til sluttscenen i 2015-filmen, der Rey møter Luke Skywalker i en ordfattig scene.

Ifølge regissør J.J Abrams, som også var med på å skrive 2015-filmen, visste ikke Hamillhvor minimal rollen i 2015-filmen var før han fikk lese manus. Samtidig skildrer avisen ham som like nerdete som sine egne fans, og fascinert av at han på ny får vende tilbake til en galakse langt, langt unna. I "The Last Jedi" avhenger mye nettopp av hans Luke Skywalker-karakter. Det vet både Hamill og filmfolkene godt, ifølge avisen.

Jeg sa til ham: Alle kommer til å lene seg fremover for å høre de første ordene dine i denne filmen, sier "Jedi"-regissør og manusforfatter Rian Johnson.
GAMMEL HELT: Mark Hamill som Luke Skywalker i "Return of the Jedi" fra 1983.
GAMMEL HELT: Mark Hamill som Luke Skywalker i "Return of the Jedi" fra 1983.