Sacha Baron Cohen i Borat

Borat tar ansvar: vil betale mankini-bøter

Sacha Baron Cohen tilbyr seg å betale bøtene til seks tsjekkiske turister, som ble arrestert i Kasakhstan for å ha brukt det "Borat"-inspirerte plagget.

– Til mine tsjekkiske kompiser som ble arrestert. Send meg detaljene og bevis på at det var dere, og jeg betaler boten deres, skrev den britiske komikeren på Facebook, melder BBC.

De seks mennene poserte for bilder i Kasakhstans hovedstad Astana i vinterkulda – iført kun mannebikinien som 2006-filmen "Borat" gjorde berømt.

Som mange kanskje husker, var hovedrollekarakteren som Baron Cohen gestaltet i tulledokumentaren, nettopp fra Kasakhstan. Og filmens fulle navn var "Borat! Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kasakhstan", der den fulgte journalisten Borat Sagdiyev på hans ferd gjennom USA.

Les også: Thor-skuespiller sier Marvel var uærlig med ham

Mankinifin: Sacha Baron Cohen som Borat.
Mankinifin: Sacha Baron Cohen som Borat.

Opprinnelig raste Kasakhstans myndigheter mot "Borat"-filmen, som ble forbudt vist og solgt, og med trusler om søksmål mot Sacha Baron Cohen attpå. Men etter hvert snudde stemningen:

I 2012 takket faktisk landets utenriksminister filmen for å ha tidoblet turismen, ifølge BBC.

Men for langt skal tydeligvis ikke turistene gå, viser bøteleggingen av de mankinikledde tsjekkerne, som hver fikk 22.500 Tenge – rundt 560 kroner – i bot for "uanstendig" fremferd.