Alexander Skarsgård i Big Little Lies

Skarsgård takket kvinnene

Alexander Skarsgård sparte ikke på superlativene da han vant den første Golden Globe-prisen som har gått til en svenske på over tre tiår.

– Jeg elsker deg, sa Skarsgård til "Big Little Lies"-motspiller Nicole Kidman, som også hun hanket inn en Golden Globe-statuett for innsatsen i serien – som totalt kan notere seg fire priser på gallaen.

– Takk for at du har vært med på å gjøre dette til den største opplevelsen i min karriere, lød det med adresse Kidman fra Skarsgård – som mener han vant den gjeve prisen i birollekategorien av én årsak:

– Jeg står her i natt fordi jeg har hatt privilegiet å jobbe med en gruppe ufattelig begavede kvinner, sa Alexander Skarsgård på den kvinnepolitisk ladede kvelden, preget av #metoo.

Les også: Golden Globe-vinnerne 2018

Alexander Skarsgård og Nicole Kidman i Big Little Lies
Alexander Skarsgård og Nicole Kidman i Big Little Lies

Men i motsetning til da svensken vant Emmy-pris for samme rolle og klinte til med å kysse Nicole Kidman, nøyde han seg søndagskvelden med å kysse statuetten.

Golden Globe-prisen kom som heder for innsatsen i rollen som den voldsomme konemishandleren Perry Wright, skriver TT.

Foruten prisene til Skarsgård og Kidman innkasserte "Big Little Lies" også Golden Globe som beste miniserie/TV-film, mens Laura Dern vant som beste kvinnelige birolleinnehaver.