Tage Hogness, Jakob dyrud, Jonas Hoff Oftebro og Tiril Høistad Berger i Los Bando

Tre norske barnefilmer til Berlin – med feelgoodfilmen Los Bando i front

Regissør Christian Lo drar med "Los Bando" til filmfestivalen i Berlin, der filmen er invitert til å vises i Generation-seksjonen – åtte år etter at han var der med sin langfilmdebut "Bestevenner".

– At "Los Bando" er tatt ut til konkurranseprogrammet på Berlinalen er en drøm som har gått i oppfyllelse, sier Christian Lo i en kommentar.

I filmen møter kinogjengerne bandet Los Bando Immortale. De er blitt tatt ut til NM i rock, men mangler både bassist, sjåfør og en sjåfør som faktisk kan synge. Det blir starten på en fartsfylt tur gjennom landet. De må bryte lover og regler, trosse foreldre og egne helter for å rekke frem til NM i rock i Tromsø.

Ti år gamle Tiril Marie Høistad Berger spiller cellistbassisten Thilda, og i andre roller er Tage Hogness, Jakob Dyrud, Jonas Hoff Oftebro, Nils Ole Oftebro, Frank Kjosås, Stig Henrik Hoff og Ine Jansen og Ingar Helge Gimle å se – så vel som eks-Turboneger-frontmann Hans-Erik Dyvik Husby.

Les også: Den norske filmvåren 2018

Tiril Marie Høistad Berger i "Los Bando".
Tiril Marie Høistad Berger i "Los Bando".

– Det er veldig hyggelig at festivalen likte filmen vår. Jeg tror det først og fremst skyldes de fantastiske unge skuespillerne – "the charming cast of misfits" som Berlinalen selv omtaler dem som – og historien som mange kan kjenne seg igjen i, heter det videre fra regissør Lo.

Generation-seksjonen ved den internasjonale filmfestivalen i Berlin, som går av stabelen 15. – 25. februar, regnes som verdens viktigste barnefilmfestival.

To norske kortfilmer vises også i samme program: "Tråder" av Torill Kove og "Hvalagapet" av Liss-Anett Steinskog.

-Det er svært gledelig at hele tre norske filmer har nådd gjennom nåløyet til det svært viktige barnefilmprogrammet i Berlin. De tre originalskrevne historiene handler på hvert sitt vis om kjærligheten: Til musikken, til forholdet mellom mor og datter og til den første store kjærligheten, sier avdelingsdirektør Stine Helgeland i Norsk filminstitutt.