Keira Knightley promoterer The Imitation Game under BFI Film Festival 2014

Keira Knightley foretrekker periodedrama av en grunn

Keira Knightley er snart premiereklar på Sundance-festivalen med et nytt periodedrama, "Colette", hensatt til 1900-tallets La Belle Epoque.

Hun er klar i talen på hvorfor: At samtidsfilmer inneholder for mye seksuell vold mot kvinner – og sier ifølge Variety at "de kvinnelige karakterene blir nesten alltid voldtatt".

– Jeg finner det alltid noe usmakelig i måten kvinner fremstilles på der, mens jeg alltid har funnet inspirerende karakterer i historiske dramaer som jeg har fått tilbud om, sier Knightley, som medgir at det har blitt bedre de siste årene.

– Brått får jeg tilsendt manus lagt til samtiden der kvinnene ikke voldtas i løpet av de første fem sidene og ikke bare er der for å være kjærlig venninne eller kone.

Les også: Vårens filmperler 2018

Benedict Cumberbatch og Keira Knightley promoterer The Imitation Game under BFI Film Festival 2014
Benedict Cumberbatch og Keira Knightley promoterer The Imitation Game under BFI Film Festival 2014

Hun uttrykker også sin støtte til #metoo-kampanjen, og sier hun var klar over en kultur der kvinner ble presset til taushet, og med store forskjeller i hva som var tillatt adferd. Hun spilte i to Harvey Weinstein-produserte filmer, inklusive norskregisserte "The Imitation Game", men gjorde selv aldri negative erfaringer med ham.

Knightley påpeker at problemet går langt utover filmbransjen, og det er i privatlivet – når hun har vært ute på byen – at hun selv har opplevd en håndfull "mindre overtramp". Hun liker åpenheten det er blitt for å diskutere dette:

– Altfor lenge sa vi "å, dette er helt normalt". Det er skremmende at det var reaksjonen vår.