Star Wars og Dune

Blade Runner 2049-regissøren lager «Star Wars for voksne»

Denis Villeneuve sikter høyt i nytt sci-fi-epos.

Ifølge Screenrant blir den kommende "Dune"-remaken fra Denis Villeneuve beskrevet som «Star Wars for voksne». David Lynchs kultklassikeren fra 1984 er basert på Frank Herberts novelle fra 1965, og skal nå gjenskapes av den kritikerroste regissøren bak filmer som "Blade Runner 2049", "Arrival" og "Prisoners". At kanadieren har dreisen på pen og tankevekkende sci-fi er det altså ingen tvil om. Villeneuve hadde følgende å si om filmen i et intervju med Fandom:

De fleste av hovedideene til Star Wars kom fra Dune, så det blir en utfordring å takle det. Ambisjonen er å lage Star Wars-filmen jeg aldri fikk se. Jeg ønsker på en måte å lage Star Wars for voksne. Vi får se.
BLADE RUNNER-DUO: Skuespiller Ryan Gosling og regissør Denis Villeneuve på settet til Blade Runner 2049.
BLADE RUNNER-DUO: Skuespiller Ryan Gosling og regissør Denis Villeneuve på settet til Blade Runner 2049.

Villeneuve sier videre at han tenker å bruke visuelle elementer fra Herberts originalmateriale framfor å adaptere uttrykket til Lynchs adapsjon. Manuset til filmen blir skrevet av "Forrest Gump" og "The Curious Case of Benjamin Button"-skribent Eric Roth.

Lanseringsår er foreløpig ukjent.

LES OGSÅ: Sci-fi-filmåret 2018

Ifølge Wikipedia omhandler boken de politiske, religiøse og etniske maktfeidene om ressursene på ørkenplaneten Dune, også kjent som Arrakis – det eneste stedet i universet man kan finne krydderet «melange», som er essensiell for oppbyggingen av alle samfunnsformer i det kjente univers. Boken følger hovedpersonen Paul Atreides og rivaleriet med familien Harkonnen.

DUNE 1984: Fra David Lynchs versjon av Dune.
DUNE 1984: Fra David Lynchs versjon av Dune.