Mel Gibson og Jim Caviezel på settet til The Passion of the Christ

Mel Gibsons Jesus-oppfølger «vil sjokkere publikum»

Oppfølger til "The Passion of the Christ" vil ta for seg de tre dagene mellom korsfestelsen og oppstandelsen

Jim Caviezel spilte Jesus Kristus i Mel Gibsons 2004-film, som her hjemme ble kalt grusom av daværende Oslo-biskop Gunnar Stålsett. Han sa til NTB at han ble kvalm av regissørens versjon av Jesu lidelseshistorie. Overfor USA Today bekrefter Caviezel at han nå er om bord for å spille i oppfølgerfilmen – som har fått tittelen "The Passion of the Christ: Resurrection".

GRAFISK: Jim Caviezels Jesus fikk brutal behandling i "The Passion of the Christ".
GRAFISK: Jim Caviezels Jesus fikk brutal behandling i "The Passion of the Christ".

Gibson har meddelt at filmen vil ta for seg de tre dagene mellom korsfestelsen og oppstandelsen – og hva Jesus opplevde. Blant annet vil deler av filmen foregå i «et annet rike». Nå melder Caviezel seg på og hinter:

Det er ting jeg ikke kan si, som kommer til å sjokkere publikum. Jeg kan ikke si hvordan Gibson vil gå frem. Men jeg kan si såpass som at denne filmen kommer til å bli den største i historien. Så god er den.

Mel Gibson har tumlet med oppfølgerplanene i en årrekke. Den Oscar-nominerte manusforfatteren Randall Wallace, som jobbet med Gibson på "Braveheart" i 1995, skal skrive handlingen. I 2016 sa Wallace til Hollywood Reporter:

Det evangelistiske samfunnet oppfatter "The Passion" som den største Hollywood-filmen noensinne, og de sier til oss at de tror en oppfølger vil bli enda større.

"The Passion of the Christ" spilte ifølge Box Office Mojo inn nær 5 milliarder kroner på verdensbasis.