Leonardo Dicaprio, Maya Bay, The Beach

The Beach-strand må berges fra turistene

I filmen "The Beach" spilte Leonardo DiCaprio en ryggsekkturist på leting etter den perfekte, urørte stranden. Nå er filmstranden i hardt vær.

Og det er ironisk nettopp Leonardo og filmens fremstilling som har skylden, melder The Guardian:

Maya Bay, på den thailandske øya Koh Phi Phi Leh i Krabi-provinsen, er siden Leo boltret seg i Danny Boyles film fra 2000 blitt besøkt av opp mot 5.000 turister daglig.

De fleste kommer med båt fra Phuket eller Krabi på fastlandet, og stranden står på mange film- eller Leo-fans såkalte "bucket"-lister – over ting de må få med seg og steder å besøke.

Nå stenger myndighetene den for besøk i lavsesongen, juni til september, for å gi korallrevet tid til å komme seg.

Les også: Vårens storfilmer 2018

Leonardo Dicaprio i The Beach.
Leonardo Dicaprio i The Beach.

Leonardo DiCaprio har i nyere tid begynt å presentere seg som "skuespiller og miljøforkjemper", og blant annet har han protestert mot norsk ulvejakt og oljeutvinning.

Nå får han selv del av skylden for en nær ødelagt strand – noe han foreløpig ikke har kommentert. Ifølge nettstedet PhiPhi.com skal DiCaprio ha blitt interessert i korallrevvern allerede under innspillingen. For allerede da protesterte mange, og filmteamet var nøye med å gå varsomt fram. Men filmingen gikk sin gang – og ettervirkningene har nå vist seg å være store.

Som en misfornøyd besøkende skrev på Tripadvisor: "Var det så folksomt her da Leonardo var her?".