Jennifer Lawrence i red Sparrow

Se Jennifer Lawrence «siste» film til halv pris

«Hunger Games»-stjerna tar seg et friår fra Hollywood.

Etter å ha gjort unna reklamearbeidet for sin nye film «Red Sparrow», tar Lawrence en pause fra skuespillerjobben. Det forteller 27-åringen, som er en av verdens best betalte, til ET.

Jeg skal jobbe med en organisasjon som er en del av Represent.Us, og forsøke å skape mer politisk engasjement hos unge på et lokalt nivå.

«Red Sparrow» er en av Kinoklubbs utvalgte filmer våren 2018, og du kan derfor se den til halv pris. Les mer om Kinoklubb her.

KINOAKTUELL: Jennifer Lawrence i «Red Sparrow»
KINOAKTUELL: Jennifer Lawrence i «Red Sparrow»

Lawrence har i senere år blitt mer samfunnsengasjert. I januar deltok hun i kvinnemarsjen og lot seg avbilde med en plakat med teksten: En kvinnes plass er i revolusjonen.

Oscar-vinneren avviser at hun skal jobbe partipolitisk og sier det dreier seg om blant annet å prøve å få gjennom nye statlige lover, som hun hevder kan forhindre korrupsjon og fikse demokratiet vårt.

POPULÆR: Lawrence er aller best kjent for rollen som Katniss i «The Hunger Games»
POPULÆR: Lawrence er aller best kjent for rollen som Katniss i «The Hunger Games»

Jennifer Lawrence sitter i styret for Represent.Us sammen med regissøren hun ofte samarbeider med, David O. Russell, samt organisasjonens grunnlegger - Josh Silver. Sistnevnte kjent for å ha jobbet for nettnøytralitet. Nå kjemper han for økt folkestyre og mot blant annet lobbyisme.

«Red Sparrow» har norgespremiere 2. mars. Lawrence spiller en russisk spion som bruker kroppen sin som et våpen. Så forelsker hun seg i en CIA-agent og får lyst til å skifte side og bli dobbeltagent.

FILMWEBTV: Vi møtte Jennifer Lawrence i forbindelse med sci-fi-filmen «Passengers».