Shazam!

Første settbilde av superhelten Shazam!

Zachary Levi er avbildet med drakten på.

Shazam! er ikke en superhelt den vanlige mannen i den norske gata har mye kjennskap til, men like fullt er han en av DCs helter. Og som helter flest er han på vei til kinolerretet, gestaltet av «Thor: The Dark World»-skuespiller Zachary Levi.

Zachary Levi i Thor: The Dark World

Filmen har planlagt premiere 5. april 2019, men allerede nå har noen knipset et bilde av levi på filmsettet. Og det iført superheltdrakta. Dette er åpenbart ikke et offisielt bilde, men hei - vi tar det!


Navnkonflikt

DCs Shazam, også kjent som Captain Marvel, handler om en gutt som kan forvandle seg selv til en superhelt ved hjelp av det magiske ordet SHAZAM. Må ikke forveksles med Marvels Captain Marvel. Wait - what? Filmwebs superheltorakel Lars S. Gulliksen Solbakken forklarer den kuriøse navnkrøllen:

Fawcett Comics lagde i sin tid Captain Marvel (dvs. Shazam). DC Comics saksøkte Fawcett fordi de mente Captain Marvel var for lik Supermann. De ba Fawcett slutte. Så lagde Marvel Comics en Captain Marvel-karakter. Følgelig kjøpte DC hele Fawcett, og med det Shazam. Fordi Marvel da eide varemerket Captain Marvel, kunne ikke DC kalle det nye bladet sitt for det, og gikk dermed for Shazam (som egentlig var navnet på trollmannen som ga den opprinnelige Captain Marvel kreftene sine). Figuren het fortsatt Captain Marvel, men leserne trodde han het Shazam, så i 2011 skiftet DC rett og slett navnet hans for å gjøre det enkelt, forklarer Gulliksen Solbakken.

Dette står SHAZAM for

En tvist første altså til at DC byttet navn på serien, ikke figuren. Gulliksen Solbakken fortsetter:

Vet du forresten hva SHAZAM står for?
S The wisdom of Solomon.
H for The strength of Hercules.
A for The stamina of Atlas.
Z for The power of Zeus.
A for The courage of Achilles.
M for The speed of Mercury.