ANDRE ØVREDAL / THE AUTOPSY OF JANE DOE

Skrekkregissør Øvredal går travle filmtider i møte

Guillermo del Toro-samarbeid, TV-serie og egen skrekkfilm på tapeten!

Ifølge Bergens Tidende skal Øvredal i løpet av året lage film på Hollywood-budsjett med del Toro som produsent. Det er "Scary Stories To Tell In The Dark", barneskrekkbøkene som Alvin Schwartz skrev på 80- og 90-tallet, som skal bli film.

– Dette er jo et prosjekt del Toro har utviklet over tid, og skulle regissere selv. Filmen betyr mye for ham. Men han har vært klar i møter: "Dette er din film!". De siste månedene har han og produsenten J. Miles Dale vært veldig opptatt med Oscar- og prisracet i USA, så vi setter nok mer fart på prosjektet nå, sier Øvredal, som fikk regioppdraget i desember, til avisen.

Les også: Topp 5: Asiatiske skrekkfilmer

Øvredal har blant annet regissert den kritikerroste skrekkfilmen "The Autopsy of Jane Doe".
Øvredal har blant annet regissert den kritikerroste skrekkfilmen "The Autopsy of Jane Doe".

Han er "rimelig sikker" på at filmplanene nå vil lande – etter del Toros voldsomme Oscar-suksess med "The Shape of Water". Målet er å starte innspil­ling i løpet av høsten. Samtidig er Øvredal i gang med etterarbeidet på sin egen film "Mortal", innspilt i fjor i Hardanger, Oslo og Øst-Europa.

I slutten av februar ble det dessuten kjent at André Øvredal får regi på den kommende TV-serien "Slaget om Narvik", med både overordnet ansvar for hele TV-serien og regi på i hvert fall de to første episodene, ifølge Fremover. .

TV-serien er ikke fullfinansiert, men produsentveteran Aage Aaberge sier til avisen at han tror prosjektet kan ta enda større skritt fremover – med det både symbolske og praktiske skrittet å få på plass regissør.

– En stor del av Øvredals jobb som regissør med hovedansvar skjer nettopp i god tid før produksjonen starter, sa Aaberge til avisen.