Aksel Hennie i Mordene i Kongo

Se første trailer av Aksel Hennie som French

12. oktober kommer filmen om «Kongo-saken» som har preget nyhetsbildet i Norge de siste årene.

To av våre mest kjente skuespillere, Aksel Hennie (Max Manus, Hodejegerne, The Martian) og Tobias Santelmann (Kon-Tiki, Hercules), spiller rollene som henholdsvis Joshua French og Tjostolv Moland. Det har vært en lang vei fra idé til ferdig film, men nå nærmer altså «Mordene i Kongo» seg. Produsent Christian Frederik Martin i Friland Produksjon sier følgende i en pressemelding:

Etter mange års arbeide med en av de største og mest omdiskuterte sakene i nyere norsk historie, er det befriende å endelig kunne presentere en ørliten smakebit på filmen som kommer til høsten.
Aksel Hennie i Mordene i Kongo

Om filmen

Våren 2009 krysser de to nordmennene Joshua French og Tjostolv Moland grensen til Øst-Kongo. Få dager seinere spres nyheten om at deres innleide sjåfør er funnet drept. Etter flere netter på flukt i den mektige kongolesiske jungelen, pågripes de to og dømmes til døden.

Når Tjostolv Moland etter fire lange år i fengsel blir funnet død på cella, mistenkes Joshua French for drapet på sin beste venn. I møte med den nedbrutte Joshua French tar filmen oss med på en reise tilbake til en gåte som har vært gjenstand for alle slags spekulasjoner. Kjent som «Kongo-saken» utvikler de skjebnesvangre hendelsene i Kongos jungel seg til en politisk og diplomatisk betent symbolsak som lenge synes uløselig.

Aksel Hennie i Mordene i Kongo

Bak Kamera

Regi er ved Marius Holst, som debuterte i 1994 med spillefilmen «Ti kniver i hjertet». Den hadde internasjonal premiere under filmfestivalen i Berlin. Etter det kom «Øyenstikker» i 2001 og «Blodsbånd» i 2007. Holsts siste film, «Kongen av Bastøy», hadde premiere 2010 og ble sett av mer enn 280.000 på kino i Norge.

Manus er ved Nikolaj Frobenius som er utdannet ved filmlinjen på The London Institute og har skrevet flere filmmanus, blant annet thrilleren «Insomnia», som senere ble nyinnspilt i Hollywood. Han skrev også manuset til filmen «Sønner av Norge», som bygger på hans egen roman «Teori og praksis».