Harry, Albus og Gulla Potter i Harry Potter and The Cursed Child

Aprilsnarr rystet Harry Potter-fansen

Flere hardbarkede Harry Potter-fans sjekket ikke datoen da de i påsken begynte å glede seg over at teaterstykket "Harry Potter and The Cursed Child" var på vei til filmlerretet.

Gruppen Harry Potter Fans sto bak aprilsnarren: I et Facebook-innlegg lagt ut tidlig 1. april ble det hevdet at filmen skulle få premiere i 2020 – og med Daniel Radcliffe om bord.

Fansiden hadde til og med laget en troverdig filmplakat. Selv om mange innså at det var ugler i mosen, ble innlegget delt 240.000 ganger. Andre begynte å rase i kommentarfeltet: "IKKE SPØK OM MULIGE HARRY POTTER-OPPFØLGERE", ropte britiske Rebecca.

Amerikanske Jacob viste til at den unge skuespilleren på den angivelige filmplakaten var Asa Butterfield, som fylte 21 år den 1. april (!). Bildet var rappet fra 2013-filmen "Ender's Game".

Men Inquisitr, som omtaler aprilsnarren om filmen, tar likevel en oppsummering på om dette likevel kan bli virkelighet: "Fantastic Beast and Where to Find Them"-produsent Lionel Wigram uttalte i fjor at han mente teaterstykket "kunne bli en flott film" – men at alt hang på om J.K. Rowling ville la seg overtale.

Les også: Tilbake til Galtvort i første Fabeldyr 2-trailer

Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint i Harry Potter og de vises stein
Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint i Harry Potter og de vises stein

Sammenligningen med "Star Wars" er nærliggende, der filmtrioen fra 1977 jo vendte tilbake mange år etter. Og uoffisielle kilder har tidligere meldt at filmselskapet Warner Bros. angivelig har kontaktet Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint om dette.

Men det som taler imot en nærere forestående filmatisering av teatermanuset, er nettopp "Fantastic Beasts"-filmene, som det skal bli i alt fem av – og der siste har premiere i 2024.

"Cursed Child"-aprilsnarren var ikke den eneste inspirert av Harry Potter-universet, ifølge Fansided:

Universitetet i Glasgow meldte i sosiale medier at Quidditch – eller rumpeldunk som sporten heter på norsk – nå var klar som egen gren i nyskapningen Europamesterskapet 2018, som avholdes blant annet i Glasgow i august.