Emily Blunt og Millicent Simmonds i A Quiet Place

Norske anmeldere digger grøsseren A Quiet Place

Skrekkfilm-renessansen fortsetter.

Det har lenge vært kjent at internasjonale kritikere er meget begeistret for spennings-grøsseren «A Quiet Place». I skrivende stund har filmen 97 % på anmeldersiden Rotten Tomatoes med 129 omtaler i banken.

LES OGSÅ: Dette skjer med kroppen når du ser skrekkfilm

Nå har også norske filmanmeldere sett filmen, og tilbakemeldingene er særdeles positive. NRK Filmpolitiet klinker til med en sekser på terningen og skriver:

«A Quiet Place» er ein overmåteleg god og oppfinnsam høg-konsepts «sci-fi»-thriller, som leikar med publikum si oppleving av lyd på ein særdeles godt gjennomført måte.
Millicent Simmonds og Noah Jupe i A Quiet Place

VG og Stavanger Aftenblad følger opp med hver sin femmer. Rogalendingene skriver at «A Quiet Place» er stilig skrekk. Du ser sjelden en så original film i grøssersjangeren. VG på sin side har følgende på hjertet:

«A Quiet Place» er en sjeldenhet: Den fungerer like godt både som drama og skrekkfilm. Det er en skrekkfilm som kan få deg til å gråte, dette her. Like mye som slimete monstre og nerveslitende minutter i akutt fare, er det en historie om hvordan de de verste omstendighetene kan få ut det beste i oss mennesker.

TRAILER: Smakebit på grøsseren «A Quiet Place».


Dagsavisen gjør som de to forannevnte og kaster femmeren de også. En solid en også, skriver anmelder Espen Svenningsen-Rambol. Her er et utdrag fra hans anmeldelse:

En skikkelig nervepirrer med et høykonsept M. Night Shyamalan sikkert hadde ofret begge testiklene sine for å få fatt i. Det dukker toppen opp et par av dem årlig; skrekkfilmer som hever seg høyt over gjennomsnittet i sjangeren og blir stående igjen blant de beste i sin klasse.

Vi runder av med Dagbladet og Adresseavisen, som gir hver sin firer. De er enige om at skal du la deg skremme realt en gang i 2018, gjør det med stillhet. Filmweb oppdaterer denne saken og filmomtalen så fort det kommer flere anmeldelser fra Norske kritikere.