Star Wars: The Last Jedi

Lucasfilm lager animeinspirert serie kalt Star Wars Resistance

Serien vil dukke opp på amerikanske Disney Channel til høsten.

Den vil også vises rundt i verden etter høstpremieren, melder Variety, som skriver at fokus blir på motstandsbevegelsens tapre piloter. Serien følger en ung pilot, kalt Kazudo Xiono, som rekrutteres av motstandsbevegelsen for å spionere på First Order, som utgjør en stadig større fare.

Dette er nytt "Star Wars"-territorium: Handlingen er lagt i forkant av det kinogjengerne kjenner fra "The Force Awakens".

Les også: Oversikt: Kommende Star Wars-filmer

Star Wars Resistance

I tillegg til nye karakterer blir det også gjensyn med kjente og kjære fra "Star Wars"-filmserien som BB-8, Poe Dameron og Captain Phasma. Og det er originalskuespillerne fra filmene, Oscar Isaac og Gwendoline Christie, som låner stemme til animasjonsutgavene.

"Star Wars Resistance"-skaper er Dave Filoni, som er en Lucasfilm Animation-veteran, som tidligere har laget "The Clone Wars" og "Rebels".

– Ideen stammer fra min interesse for fly fra andre verdenskrig og jagerpiloter. "Star Wars" har en lang forhistorie med kappflyging i høy fart, og jeg synes vi har fanget spenningsfølelsen i en animeinspirert stil, noe som vi lenge har hatt lyst til å gjøre, sier Filoni til Variety.