Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War satte verdensrekord i premierehelgen

Det ble en knallsterk premierehelg for superheltfilmen. På verdensbasis slo den alle tidligere rekorder. 

I USA spilte filmen inn 250 millioner dollar i billettinntekter, tilsvarende nesten 2 milliarder kroner, ifølge filmindustriens anslag. På verdensbasis ble det solgt billetter for 630 millioner dollar, eller rundt 5 milliarder kroner, noe som også er ny rekord. Og ennå har ikke filmen hatt premiere i Kina, som er verdens nest største kinomarked. Her har filmen premiere først 11. mai.

Den forrige rekorden i USA hadde "Star Wars: The Force Awakens" (2015), som spilte inn 248 millioner dollar i premierehelgen i 2015. I dag tilsvarer beløpet 260 millioner dollar hvis man tar høyde for inflasjonen. Verdensrekorden hadde "The Fate of the Furious" (2017) med 541,9 millioner dollar.

Les også: Hvem dør i Avengers: Infinity War?

Josh Brolin i Avengers: Infinity War

Beste norske superheltåpning

Her til lands har filmen hittil klart å trekke hele 154.121 publikummere inn i kinomørket. Det utgjør beste åpningshelg for en superheltfilm, og beste åpningshelg i april gjennom tidene, melder Disney Norge.

"Avengers: Infinity War" handler om over 20 superhelter som kjemper for å redde universet. Det er den 19. filmen i den såkalte Marvel Cinematic Universe-serien.

Blant Hollywood-stjernene som spiller i filmen, er Robert Downey Jr, som er tilbake i rollen som Iron Man, Benedict Cumberbatch, som spiller Dr. Strange, Scarlett Johansson, som spiller Black Widow, og Chris Hemsworth, som er tilbake i rollen Thor – en karakter er løst basert på den norrøne mytologien om Tor med hammeren.

Billetter, trailere og mer om "Avengers: Infinity War" finner du her