Boba Fett

Boba Fett får egen film

Ikke før har Han Solo hatt premiere som hovedkarakter i egen film, så meldes det at også en annen eventyrer fra "Star Wars"-universet – Boba Fett – også får sin langfilm.

Det er James Mangold, som i fjor hadde regi på "Logan: The Wolverine", som skal skrive manus og regissere. Det melder Hollywood Reporter.

Dusørjegeren Boba Fett ble en favoritt blant stjernekrigfansen takket være en kort opptreden i "Empire Strikes Back" og "Return of the Jedi" – og skal ha ytret seg i totalt fire setninger og et skrik i løpet av disse to filmene.

Se også: Stor oversikt over kommende Star Wars-filmer

Darth Vader og Boba Fett
Darth Vader og Boba Fett

Det var skuespilleren Jeremy Bulloch som skjulte seg bak Fetts hjelm i disse tidlige opptredenene – der Fett blant annet bragte den karboniserte Solo til Jabba The Hutt. Senere dukket karakteren opp i en rekke bøker, tegneserier og -filmer samt videospill.

Lite røpes om plottet i den kommende kinofilmen, som ikke er første meldte forsøk ut på å løfte frem Boba Fett-karakteren:

Det er mange år siden LucasFilm meldte at "Fantastic Four"-regissør Josh Trank skulle lage film om ham, skriver The Independent, men planene ble droppet etter bare et år.

Ifølge bransjebladet snuser LucasFilm også på mulighetene for å gi Obi-Wan Kenobi en egen film. Der skal regissør Stephen Daldry være i forhandlinger.

Se også: Ni Star Wars-rykter folk faktisk trodde på