The Happytime Murders

Sesame Street saksøker voldelig dukkefilm

Selskapet bak "Sesame Street" saksøker den kommende dukkefilmen som inneholder både vold, sex og dop. De mener filmen kan forveksles med barne-TV-serien. 

Filmen, kalt "Happytime Murders", markedsføres med slagordet "No Sesame. All Street", noe som har fått Sesame Workshop, utdanningsorganisasjonen bak barne-TV-serien, til å se rødt, ifølge BBC.

– Forbrukerne tror dermed at "Sesame Street" er assosiert med filmen, noe som har ført til krenkelse av "Sesame Street"-merkevaren og folks velvilje mot denne, heter det i en uttalelse fra organisasjonen.

Filmen, med skuespiller Melissa McCarthy i hovedrollen, bruker på samme måte som "Sesame Street" dukker i flere av rollene. Der stopper også likhetene. Mens den amerikanske barne-TV-serien tar sikte på å formidle kunnskap til barn, er den kommende dukkefilmen full av mer voksne temaer som vold og narkotika.

Se traileren øverst i saken eller her.

The Happytime Murders
The Happytime Murders

Sesame Workshop har imidlertid ingen innvendinger mot filmens innhold, men reagerer på det de mener er misvisende bruk av "Sesame Street"-merkevaren i markedsføringen av filmen.

For å gjøre det hele enda mer innviklet er "Happytime Murders" regissert av Brian Henson, sønnen til avdøde Jim Henson, som var med på å utvikle "Sesame Street"-karakterene på 1960-tallet og som senere lagde "The Muppet Show".

Kommer på kino 14. september 2018.