Lupita Nyong'o i 12 Years a Slave, Russell Crowe i Gladiator, Michael Keaton i Birdman, Hilary Swank i Million Dollar Baby og Javier Bardem i No Country for Old Men

18 Oscar-vinnere du kan streame nå!

Filmwebs Streamingguide gir deg oversikt over mylderet av strømmetjenester. Se en Oscar-vinner i kveld!

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences har lagt fra seg den kortlevde ideen om å dele prisen for Beste film i to kategorier - én for populære filmer, og én for gode filmer som kanskje ikke er fullt så populære. Denne avgjørelsen vil vi gjerne feire, og derfor har vi samlet alle 2000-tallets vinnere i en liste, så du kan streame alle 18 denne helgen!

Beste film 2000 - Gladiator

Russell Crowe i Gladiator

Mest for gutta, den her, eller hva? Russell Crowe er en romersk hærfører som blir sendt til eksil av en sjalu tronarving. Han returnerer som gladiator for å ta sin hevn. Gladiator vekket enorm interesse for romersk historie, og det forelå planer om en helsprø oppfølger som fulgte Maximus gjennom dødsriket og tilbake, men den gang ei. Du kan se Gladiator på bla Netflix og HBO nå!

Søk opp Gladiator i Streamingguiden her!

Beste film 2001 - Et vakkert sinn

Russell Crowe i Et vakkert sinn

Russell Crowe er tilbake, denne gangen som John Nash, en genial matematiker som slet med paranoid schizofreni. Null slåssing og action, men til gjengjeld er den fint spilt og ga publikum et nytt inntrykk av psykisk sykdom. Sjekk den ut!

Søk opp Et vakkert sinn i Streamingguiden her!

Beste film 2002 - Chicago

Catherine Zeta-Jones i Chicago

Jazzmusikk, 1920-tallet, korrupsjon, sex-skandaler og musikalsk humor. What’s not to love? Regissør Rob Marshall gjenoppfant filmmusikalen i denne filmen, og du kan leie eller kjøpe den på iTunes og Google Play for en billig penge.

Søk opp Chicago i Streamingguiden her!

Beste film 2003 - Ringenes Herre: Atter en konge

Elijah Wood og Sean Astin i Ringenes herre

Ringenes Herre-trilogien var et grensesprengende prosjekt, og selv om Atter en konge kan sies å være seriens svakeste ledd (*kremt* ti avslutningsscener *kremt), var det den som tok av på Oscar-utdelingen. Mens de første to filmene hadde vunnet henholdsvis fire og to priser i tekniske kategorier, tok Atter en konge storeslem og vant 11 av 11 mulige priser, inkludert Beste film! Ta gjerne et maraton og stream hele serien!

Søk opp Ringenes Herre: Atter en konge i Streamingguiden her!

Beste film 2004 - Million Dollar Baby

Hilary Swank og Clint Eastwood i Million Dollar Baby

Bittelille Hillary Swank la på seg ti kilo med muskler for å spille en underdog-bokser i denne enkle, men rørende og overraskende mørke filmen. Noen så Million Dollar Baby som et slags farvel for regissør og medskuespiller Clint Eastwood, som allerede var trygt innafor pensjonsalder, men Clintern trucker videre og har regissert elleve filmer til de påfølgende 14 åra. Hvis du har HBO-abonnement kan du se den nå, hvis ikke kan den leies både her og der!

Søk opp Million Dollar Baby i Streamingguiden her!

Beste film 2005 - Crash

Matt Dillon og Thandie Newton i Crash

Ikke David Cronenbergs Crash (1996) om noen pussige skruer som blir kåte av bilkræsj, men Paul Haggis’ Crash (2005) om at absolutt alle i Los Angeles er slemme rasister, såfremt de ikke blir spilt av Michael Peña og har en liten datter. Crash fikk mye kritikk for hvordan den forholdt seg til sitt kontroversielt tema, men den har mange tilhengere, deriblant Oscar-akademiet. Stream den i kveld hvis du yrer etter å høre rasistiske slengbemerkninger!

Søk opp Crash i Streamingguiden her!

Beste film 2006 - The Departed

Jack Nicholson og Leonardo DiCaprio i The Departed

Martin Scorsese fikk sin aller første Oscar, 40 år og 20+ filmer inn i karrieren sin, for denne nyinnspillingen av Infernal Affairs. Denne gangen er handlingen satt til Boston, og vi følger samspillet mellom politiet og mafiaen. Filmen blir gradvis sprøere og blodigere, og Netflix er blant plattformene som har den!

Søk opp The Departed i Streamingguiden her!

Beste film 2007 - No Country for Old Men

Javier Bardem i No Country for Old Men

Coen-brødrene er på sitt svarteste i denne filmen, der Javier Bardem stjeler skjermen som Anton Chigurh, det psykopatiske geniet med rar sveis. En fengslende og intens film du kan leie på nesten alle strømmetjenestene.

Søk opp No Country for Old Men i Streamingguiden her!

Beste film 2008 - Slumdog Millionaire

Slumdog Millionaire

Regissør Danny Boyle forvandlet en episodisk og Dickensisk roman om klasseforskjeller i India til en heseblesende og fargesprakende fest av en film, med musikalsekvens, barn dekket i bæsj og en rammehistorie fra Indias Vil du bli millionær. Slumdog Millionaire kan du kose deg med på HBO eller én av de fem strømmetjenestene som har den til leie.

Søk opp Slumdog Millionaire i Streamingguiden her!

Beste film 2009 - The Hurt Locker

2009 The Hurt Locker.JPG
2009 The Hurt Locker.JPG

The Hurt Locker er en veldig god actionfilm og et inngående karakterportrett, sveiset sammen av Kathryn Bigelow, den første kvinnelige regissøren til å vinne prisen for Beste film (og Beste regissør, som hun også vant). Filmen viser at krigens stress kan være både knusende og avhengighetsskapende, og gjorde Jeremy Renner til en filmstjerne. Hvis du er Netflix-abonnent er du heldig nok til å kunne se The Hurt Locker når du vil!

Søk opp The Hurt Locker i Streamingguiden her!

Beste film 2010 - Kongens tale

Colin Firth i Kongens tale

Den kommende kongen av England stammer, og må til logoped for å klare å holde den samlende krigserklæringen som markerer starten på britenes involvering i Andre verdenskrig. Kongens tale er et enkelt, rørende kostymedrama med sterke skuespillere, og du kan se den på HBO eller leie den i dag.

Søk opp Kongens tale i Streamingguiden her!

Beste film 2011 - The Artist

Jean Dujardin og Bérénice Bejo i the Artist

En fransk nesten-stumfilm om filmindustrien på 1920-tallet, skutt i svart-hvitt, fra regissøren av to James Bond-parodifilmer. Det var Oscar-akademiets favorittfilm i 2011. Hvis du liker nostalgi, humor og filmvarme er ingen skam å ta plass i sofakroken og strømme The Artist i kveld!

Søk opp The Artist i Streamingguiden her!

Beste film 2012 - Operasjon Argo

Ben Affleck i Argo

Gjengen som stemmer på Oscar-filmer liker filmer om Hollywood, og denne gangen dreier det seg om et historisk gisseldrama i Iran, der CIA-agenter bruker en Hollywood-produksjon som deksel for å smugle seks gisler ut av landet. Ben Affleck regisserer seg selv i denne lettbeinte thrilleren, som du finner på en streamingtjeneste nær deg.

Søk opp Operasjon Argo i Streamingguiden her!

Beste film 2013 - 12 Years a Slave

Lupita Nyong'o i 12 Years a Slave

12 Years a Slave er filmen basert på den sanne historien om Solomon Nothurp, en fri svart mann fra New York som blir bortført og solgt som slave på 1850-tallet i Louisiana. Den er vond, intens og lang, men også veldig, veldig god. HBO og en haug leietjenester har den!

Søk opp 12 Years a Slave i Streamingguiden her!

Beste film 2014 - Birdman

Michael Keaton i Birdman

Birdman (eller Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance), som de insisterte på å kalle den i statene) er en snodig tragikomedie fra New Yorks teaterverden. Nesten hele filmen foregår i én lang, svevende tagning, og følger Michael Keaton som en avdanka superheltskuespiller som prøver å gjenvinne cred ved å regissere et teaterstykke basert på en tung Raymond Carver-novelle. Kast inn litt flyving, et fantastisk cast og en scene som insinuerer at filmkritikere er sinte og livstrøtte misantroper, og du har vunnet Hollywoods gunst. Stream den i dag!

Søk opp Birdman i Streamingguiden her!

Beste film 2015 - Spotlight

Michael Keaton, Rachel McAdams, Brian d'Arcy James og Mark Ruffalo i Spotlight

Spotlight følger en gruppe svært kompetente journalister som tar svært vanskelige avgjørelser når de gradvis finner ut av den katolske kirken har et systematisk problem med seksuelle overgrep mot barn. Michael Keaton, Stanley Tucci, Liev Schreiber, Mark Ruffalo, Rachel McAdams og en drøss totalt ukjente teaterskuespillere briljerer, og du kan leie filmen på din favoritt-tjeneste.

Søk opp Spotlight i Streamingguiden her!

Beste film 2016 - Moonlight

Mahershala Ali og Alex R. Hibbert i Moonlight

En studie i utviklingen av identitet og seksualitet i en ung svart mann, gjennom fysiske og psykiske overgrep. Det er tungt materiale, men det er overraskende mye varme i Moonlight, den rettmessige vinneren av Oscar for Beste film 2016. Du kan leie den hos Plejmo eller iTunes!

Søk opp Moonlight i Streamingguiden her!

Beste film 2017 - The Shape of Water

The Shape of Water

The Shape of Water er regissør Guillermo Del Toros beste og mest særegne film på flere år. Hvis du liker filmnostalgi, stumt vaskepersonale, rasisme, magiske sjømonstre, kald krig, grove fornærmelser bokstavert på tegnspråk eller fantasy-sexscener, er dette filmen du skal streame i kveld!
Søk opp The Shape of Water i Streamingguiden her!