Jamie Lee Curtis i Halloween (1978)

40 år siden første Halloween

Så lang tid har det gått siden vi så Jamie Lee Curtis kjempe mot Michael Myers for første gang. Nå er hun tilbake for å takle ytterligere terror i nye "Halloween", som kommer på kino neste helg.

Nick Castle dukker også opp i gamlerollen som seriemorderen Michael Myers i filmen, som har norgespremiere 26. oktober.

Selv om 2018-versjonen av "Halloween" har ungsauen David Gordon Green som regissør, sies den å ha fått "godkjentstempel" av skaper og originalregissør John Carpenter, nå med som medprodusent og komponist.

Ikke minst ser mange ut til å være temmelig fornøyde med å se igjen Curtis, som har fått god kritikk for sin innsats.

Er lov å være litt redd da.
Er lov å være litt redd da.

Det er kanskje ikke så rart, med tanke på at hun har begynt å få litt erfaring på dette området.

Hadde Michael Myers flytta inn i nabohuset hadde det ikke vært så dumt å kjenne den dama der.

Creepy
Creepy

Men noen peker på at det er lite nytt å hente i historien, og at varemerket er blitt grundig utvannet etter en rekke oppfølgere av ymse kvalitet.

Da BBC nylig spurte henne hvorfor hun gidder dette en gang til, fremfor å bli med på nye skrekkproduksjoner hadde hun følgende å si:

– Jeg bryr meg ikke. Hva kan jeg gjøre? Det har vært laget noen grusomme filmer. Mitt mål var å stille opp med integritet.
Try me mother f#"!%$
Try me mother f#"!%$

Hun legger til at det er overraskende få skrekkmanus som havner i postkassa di etter at du har fylt 60.

– Ingen kommer til å sende meg manus. Jeg er 60 år gammel, de kommer ikke til meg med en ny idé når jeg er 60. Det er ikke umulig, men det er usannsynlig. Du vet, jeg har vært en arbeidsløs skuespiller i størstedelen av min karriere. Jeg var bare glad til da telefonen ringte og det var David Gordon Green. Blader, radio, Europa-turné, jetfly, reiser rundt i verden. Tror du det er sannsynlig at en ny film ville gitt tilsvarende? Neppe.

Curtis er gift med adelsmannen og "This Is Spinal Tap"-skaper og -stjerne Christopher Guest, og kan ifølge BBC titulere seg baronesse Haden-Guest – et navn hun også ville lyde.