Bollywood

Bollywoods første storfilm med lesbisk romanse

En ny, romantisk storfilm fra den indiske filmindustrien Bollywood har en vri.

"Ek Ladki Ko Dekha Toh Aisa Laga", oversatt til "How I Felt When I Saw That Girl", er den første storfilmen der kjærlighetshistorien er viet to kvinner - og byr på noen av Indias største stjernenavn på rollelisten.

Filmen markedsføres som "en historie om familie, kjærlighet, aksept" og med slagord som "årets mest uventede romanse".

– "Ek Ladki" har hjulpet oss til å ta et steg videre i riktig retning, skriver avisens anmelder Sharan Dhaliwal, selv biseksuell.

Velkjente Anil Kapoor spiller faren til hovedpersonen Sweety, spilt av hans datter i virkeligheten, Sonam Kapoor, selv en stor stjerne.

– Noen ganger hjelper det å være far og datter i virkeligheten. Det hjalp helt klart denne filmen, sa regissør Shelly Chopra Dhar til Times of India om å ha klart å kapre far-datterduoen, som spiller mot hverandre for første gang.

Sweety pepres med spørsmål om når hun skal gifte seg, og blir også fridd til av den kjekke Sahil. Han spilles av Rajkummar Rao – sist sett i "Newton", som hadde verdenspremiere i Berlin og var fjorårets Indias Oscar-kandidat.

Men hun er allerede forelsket. I en jente. Angivelig er det skuespilleren Regina Cassandra som er Sweetys utkårede, ifølge India Today.

Før India-premieren 1. februar delte Anil Kapoor filmtraileren under hashtagen #SetLoveFree så vel som #LetLoveBe. Filmen hadde også norgespremiere samme dag, under tittelen "Ek Ladki Ko Dekha", ifølge Filmweb.

Filmen settes opp noen få steder i landet og her kan du finne billetter.