Huske

Vogt klar for ny filmdyst – leter etter unge skuespillere

Torsdag kunne Eskil Vogt notere seg 11.000.000 kroner i tilskudd fra Norsk filminstitutt til spillefilmen De uskyldige – en historie der barns lek blir blodig alvor.

Vogt spillefilmdebuterte som regissør med "Blind" (2014) – filmen som vant drøye 20 internasjonale priser – og ble distribuert på kino i like mange land. I Norge vant Vogt både Amanda og Kanon-pris for beste regi.

Vogt er også kjent for skrivesamarbeidet med regissør Joachim Trier, og han har også skrevet manuset bak den kommende spillefilmen.

"I de uskyldige" utvikler fire barns uskyldige lek seg til noe mer. Skjult fra foreldrenes blikk begynner magiske og uhyggelige ting å skje", skriver Mer Film om den kommende produksjonen.

– Det blir sagt at man aldri skal lage film med barn eller dyr, men da ideen til "De uskyldige" kom til meg hadde jeg ikke noe valg, sier Vogt – og legger til:– Vi legger nå all vår energi til å finne de fire helt unike barna som skal gjøre dette til en uforglemmelig filmopplevelse.

Barna i filmen skal være mellom 6 og 12 år, og casting-prosessen er i gang. "Barna trenger ikke ha skuespillererfaring fra tidligere, og spesielt barn med etnisk bakgrunn utenfor Europa oppfordres til å registrere seg hos castingansvarlig Kjersti Paulsen i Kampen Casting", skriver Mer Film i sin pressemelding.