Fjolls til fjells

Følger opp Fjols til Fjells

63 år etter at filmklassikeren Fjols til fjells hadde premiere blir oppfølgeren å se på kinolerretene neste vinter.

Den omtales som en påskekomedie, nye "Fjols til Fjells", og den har kjente skuespillere som Bjarte Hjelmeland, Anette Hoff, Christian Skolmen, Nils Vogt og Nader Khademi om bord. Planlagt premiere er 21. februar 2020.

Originalfilmen fra 1957 er ifølge en pressemelding landets fjerde mest sette kinofilm gjennom tidene, og det er selvfølgelig massivt med inspirasjon å spore i den nye filmen.

I rollen som Poppe, barnebarnet til Leif Justers rollefigur med samme navn, dukker Herbert Nordrum opp. Han er kjent for mange fra TV-serier som "Match" og "Unge lovende".

Og som tilfellet var med førstefilmen vil det også denne gangen bli forviklinger i påskesol, både for turister, hotellstab og lokalbefolkning.

– Med et stort hjerte for komedie, og en brennende interesse for både påske, fjell og folk, har vi lenge jobbet med denne familiefilmen som med komiske briller leker og tøyser med nordmenns mange tradisjoner knyttet til påske, sier produsent Stig Hjerkinn Haug.

Han kan fortelle at innspillingen er i gang – og foregår i Trysil.

Om handlingen heter det:

"Den unge og altfor serviceinnstilte hotellresepsjonisten Poppe må brått og uventet ta ansvaret for hele hotellet gjennom den hektiske påskeuken. Det oppstår umiddelbart et spinnvilt kaos".

Videre meldes det at det slett ikke gagner vår mann at et barneskirenn, en gigantisk afterski og en feiring av påskens egentlige budskap planlegges – parallelt.

Filmen regisseres av Petter Holmsen og kommer fra Stig og Stein Studio.