Men_alle_vet

Bardem om Cruz – Blir bare yngre og vakrere

Det er en luksus å få spille mot ektefellen sin på film. Det fremholder ekteparet Penélope Cruz og Javier Bardem som akkurat nå er aktuelle i Asghar Farhadis nye film, Men alle vet.

- Vi kjenner hverandre så godt, det er en tillit mellom oss. Men jeg ville ikke gjort det hele tiden, sier Penélope Cruz om filmsamarbeidet som nå har resultert i en film som lander på norske kinoer fredag.

Javier Bardem stemmer i – og passer på å gi kona et kompliment.

Se trailer og kjøp billetter her

– Forskjellen mellom oss er at hun bare blir yngre og vakrere for hvert år som går. Jeg blir bare eldre.

Paret forteller at de etter arbeidstid er bevisste på å ikke snakke jobb.

– Da vil jeg bare være en god pappa og ektemake. Barna vil ikke høre oss snakke om filmrollene, de vil at vi skal være mamma og pappa, slår Javier Bardem fast.

De to spanske stjerneskuespillerne har vært gift siden 2010 og har to barn sammen. Nå spiller de altså hovedrollene i Asghar Farhadis film. Men alle vet er et drama om en familiesammenkomst i Spania, der glede byttes mot tragedie når gamle hemmeligheter virvles opp.

Farhadi er en dobbelt Oscarbelønnet iransk regissør, men hva kan en iransk regissør om spansk kultur?

– Det gjorde ingenting. Denne filmen er så spansk som den kan bli. Alle utenom Asghar og klipperne hans var spanjoler. Det handler om følelser, om ærlighet, og ikke om ord.

Cruz på sin side mener det er likheter mellom Farhadi og mannen hun ofte samarbeider med: Regissøren Pedro Almodóvar – som også har sørget for at hun har hovedrollen i nye "Pain and Glory", som får norsk premiere i september.

– De ser alt. De har en løgndetektor i seg og ser det med én gang dersom vi skuespillere gjør noe som føles falskt og ikke ekte.