Stor oversikt: Kommende superheltfilmer!

Stor oversikt: Kommende superheltfilmer!

Black Widow, Justice League Dark, Batgirl og mye mer.

Vi elsker superhelter- og derfor er det superviktig for oss å ha full oversikt over dem. Til enhver tid. Alltid.

Under har vi samlet alle aktuelle og kommende superheltfilmer vi vet om, og joda - bare hyggelig! (Såkalte untitled movies, planlagte premieredatoer- uten offentliggjorte filmtitler, har vi utelukket å spekulere i...inntil videre)

Artikkelen oppdateres fortløpende med ny informasjon. Med forbehold om endringer.

PS! Husk å opprette en profil hos oss! Da vil du få mulighet til å lagre filmer i en egen watchlist, ved å klikke på watchlist-ikonet på filmene i programmet, i lista over kommende filmer og på filmplakatene i Streamingguiden.

Spider-Man: Far from Home

Spider-Man: Far from Home

Premieredato: Onsdag 3. juli 2019
Regissør: Jon Watts
Skuespillere: Tom Holland,Jake Gyllenhaal,Zendaya

Hva vet vi? Etter suksessen med "Homecoming", kryper den britiske sjarmøren Tom Holland inn i edderkoppdrakta på ny! Peter Parker trenger fri fra Spider-Man-tilværelsen, og stikker til Europa med vennegjengen. Ferieplanene går derimot i vasken når han, sammen med Nick Fury, må håndtere flere kaotiske angrep på kontinentet!

Billetter, trailere og mer om filmen her

Joker

Joker

Premieredato: 4. oktober 2019
Regissør: Todd Phillips
Skuespillere: Joaquin Phoenix,Zazie Beets,Robert De Niro,Marc Maron

Hva vet vi? Ut ifra de første klippene vi har sett, ser "Hangover"-regissør Todd Phillips ut til å gå for en jordnær og realistisk framstilling av Joker-karakteren. Vi skal lære å kjenne personen Arthur Fleck- og ikke bare Batmans erkefiende. Denne gangen er det Joaquin Phoenix som skal til pers i Joker-rollen i rollen, og vi har muligens for høye forhåpninger.

Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)

Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)

Premieredato: 7. februar 2020 (US)
Regissør: Cathy Yan
Skuespillere:
Margot Robbie, Ewan McGregor, Chris Messina

Hva vet vi? Harley Quinn (Margot Robbie) går solo for første gang- og på rollelista får hun blant annet selskap av Ewan McGregor i skurkerollen Black Mask. DC skal visstnok også introdusere noen nye karakterer, som f.eks Batgirl. Spennende, spennende!

The New Mutants

The New Mutants

Premieredato: 3. april 2020 (US)
Regissør: Josh Boone
Skuespillere: Anya Taylor-Joy,Maisie Williams,Alice Braga,Charlie Heaton,Blu Hunt,Henry Zaga

Hva vet vi? De nye mutantene blir betydelig yngre enn de originale! Tradisjonelle superheltkostymer og superskurker er ute, og historien vil dreie rundt en eller annen form for institusjon, hvor de unge mutantete er innelåst. Og ja, det blir creepy. Filmen skulle i utgangspunktet lanseres i april 2018, men så utsatte Fox premieren ti måneder- til 2019, uten noen videre forklaring. Ifølge ryktene ble filmen vist for et testpublikum, hvorpå Fox avgjorde at den ikke var skummel nok. Nå, etter Disneys oppkjøp av Fox, er filmen igjen satt på vent- fra august 2019 til april 2020.

Black Widow

Black Widow

Premieredato: 30. april 2020 (US)
Regissør: Cate Shortland
Skuespillere: Scarlett Johansson, Rachel Weisz, Florence Pugh, Ray Winstone, David Harbour

Hva vet vi? Denne har fansen lengtet etter i årevis, og endelig innfrir Marvel. De offisielle detaljene holdes hemmelig inntil folk har fått med seg "Avengers: Endgame", men det ryktes at handlingen vil foregå før historien i "The Avengers". Scarlett Johansson håndplukket selv indie-regissør Cate Shortland til å instruere filmen, etter det som har vært en pågående og massiv leteaksjon. Manuset er skrevet av Jac Schaeffer.

Wonder Woman 1984

Wonder Woman 1984

Premieredato: 5. juni 2020 (US)
Regissør: Patty Jenkins
Skuespillere: Gal Gadot, Connie Nielsen, Chris Pine

Hva vet vi? Lite, men forventningene er høye! WW stod for en stor vending i DC-universet, med både strålende kritikker- og høye innspillingstall. Handlingen i oppfølgeren foregår, ikke uventet, i 1984- etter den kalde krigen. Kristen Wiig spiller superskurken Cheetah aka Barbara Minerva, og Chris Pine gjenopptar på en eller annen måte rollen som Steve Trevor. Regissør Patty Jenkins, som stod bak WW, skal også få denne i havn.

The Eternals

The Eternals

Premieredato: 4. november 2020 (US)
Regissør: Chloe Zhao
Skuespillere: Angelina Jolie, Kumail Nanjiani, Richard Madden og Ma Dong-seok

Hva vet vi? Handlingen er basert på Jack Kirbys tegneserie- om en gruppe supermektige og udødelige vesener, som har formet jordas sivilisasjoner og historie. Manuset byr, ifølge Collider, på en kjærlighetshistorie mellom de to karakterene Ikaris og Sersei. IMDb har oppført Angelina Jolie med rollen som Sersei, og Richard Madden er visstnok i samtaler om rollen som Ikaris. Salma Hayek er ifølge Superherohype også et navn som vil pryde rollelista, dersom forhandlingene går riktig vei. Regissøren Chloe Zhao har tidligere levert "The Rider".

Shang Chi

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Premieredato: 11. februar 2021 (US)
Regissør: Destin Daniel Cretton
Skuespillere: Simu Lui

Hva vet vi? Dette blir Marvels første film ledet av en asiatisk superhelt! Tegneseriekarakteren filmen er basert på, ble skapt på 70-tallet av Steve Englehart og Jim Starlin. I tegneserien ble Shang-Chi oppdratt og trent i kampsport av faren sin, skurken Kung Fu. Når Chi etter hvert innser at faren er ond, vender han seg mot ham. Marvel har heldigvis ikke glemt "Black Panther"-suksessen, og rollelista kommer i hovedsak til å bestå av asiatiske skuespillere.

Chris Pratt og Dave Bautista i Guardians of the Galaxy 2

Guardians of the Galaxy Vol.3

Premieredato: Ikke fastsatt
Regissør: James Gunn
Skuespillere: ?

Hva vet vi? Filmingen av den tredje "Guardians"-filmen skulle etter planen starte i begynnelsen av 2019, men så fikk regissør og manusforfatter James Gunn plutselig og uventet sparken forrige høst. Ifølge ryktene, innhentet fortiden- og noen skikkelig dårlige Twitter-vitser ham...MEN i mars 2019 var Gunn plutselig inne i varmen igjen, og får nå avslutte trilogien som planlagt. Selve filmingen starter likevel ikke før Gunn har avsluttet arbeidet med "The Suicide Squad" (lenger ned på lista).

Doctor Strange

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Premieredato: 6. mai 2021 (US)
Regissør: Scott Derrickson
Skuespillere: Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams og Benedict Wong

Hva vet vi? Ikke stort. "Doctor Strange" fra 2016 var helt klart ment som starten på en ny franchise, men oppfølgeren har hittil stått på vent til fordel for Cumberbatch' medvirkning i "Avengers: Infinity War" og "Endgame". Derrickson, som også regisserte "Doctor Strange", underskrev kontrakten for oppfølgeren tilbake i desember 2018 - og med seg på laget har han de tre overnevnte skuespillerne.

Black Panther

Black Panther 2

Premieredato: Ikke fastsatt
Regissør: Ryan Coogler
Skuespillere: Chadwick Boseman

Hva vet vi? Denne oppfølgeren er vel ikke akkurat noe Marvel-sjokk. Forgjengeren spilte tross alt inn flere dollars enn "Infinty War" globalt, og studioet har nå brukt god tid på å sikre seg Coogler i registolen atter en gang. Forståelig nok. I dette sekund er det ikke stort mer vi vet om denne, men "Black Panther 2" er helt klart en av de største filmene i Marvels post-"Endgame"-planer.

Robert Pattinson Batman

The Batman

Premieredato: 25. juni 2021 (US)
Regissør: Matt Reeves
Skuespillere: Robert Pattinson

Hva vet vi? Når Pattinson entrer Batman-universet, blir det ikke i form av en såkalt originshistorie – der han må takle Bruce Waynes mørke fortid. Pattinson kastes rett ut i krimkampen i Gothams gater. Regissør Matt Reeves skal ha valgt Pattinson fordi han ønsket "sin" Batman stil å være i en bestemt aldersgruppe, rundt 30 år, og Pattinsons argeste konkurrent til rollen var 29 år gamle Nicholas Hoult.

Suicide Squad 2

The Suicide Squad

Premieredato: 8. August 2021 (US)
Regissør: James Gunn
Skuespillere: ?

Hva vet vi? "The Suicide Squad"-regissør David Ayer er definitivt ute av gamet, og i arbeidet med å finne en ny regissør, har Warner Bros. vært innom en rekke navn. Omsider landet jobben i hendene på "Guardians of the Galaxy"-regissør James Gunn, og filmen skal ifølge ryktene ende opp mer som enn reboot enn en oppfølger. Hvor mange av de originale skuespillerne som vender tilbake, er foreløpig ikke kjent, men innspillingen starter allerede i september 2019.

Aquaman

Aquaman 2

Premieredato: 16. desember 2022 (US)
Regissør: ?
Skuespillere: Jason Momoa, Amber Heard

Hva vet vi? Da "Aquaman" rullet over verdens kinolerreter i 2018, spilte den overraskende nok inn over 1000 millioner(!) dollar og ble den mest innbringende DC-filmen så langt (Ja, den toppet til og med "Batman"). En oppfølger var dermed ikke til å unngå. Warner Bros er fortiden i forhandlinger med "Aquaman"-regissør- og manusduoen James Wan og David Leslie Johnson McGoldrick, som forhåpentligvis også vil kaste litt dollarstøv over oppfølgeren.

The Flash

The Flash

Premieredato: ?
Regissør: Jonathan GoldsteinandJohn Francis Daley Andy Muschietti?
Skuespillere: Ezra Miller,Ray Fisher,Kiersey Clemons, andBilly Crudup

Hva vet vi? Ezra Miller skal spille Barry Allen aka The Flash, men innspillingen utsettes gang på gang grunnet Millers medvirkning i "Fantastic Beasts"-fanchisen. Miller og studioet har ifølge Collider også vært svært uenige om filmens tone, da Miller vil ha den mørkere og studioet vil ha den lysere. TV-serien med samme navn har vært en stor suksess, da med Grant Gustin i tittelrollen.

BATGIRL

Batgirl

Premieredato: ?
Regissør: ?
Skuespillere: ?

Hva vet vi? Altfor liiite! I februar 2018 trakk Joss Whedon seg fra både manus og regi, da han "ikke kunne komme opp med en bra historie" for filmen. Ifølge ryktene er Warner Bros. nå på utkikk etter en kvinnelig regissør som kan føre prosjektet videre.

Green Lantern Corps

Green Lantern Corpse

Premieredato: ?
Regissør: ?
Skuespillere: ?

Hva vet vi? Dette blir en reboot av Warner Bros. "Green Lantern" fra 2011, så Ryan Reynolds forventes ikke å gjenoppta tittelrollen. Han har forøvrig nok å gjøre med å være Deadpool. I juni 2018 ble det annonsert at Geoff Johns skal skrive manuset.

Justice League Dark

Justice League Dark

Premieredato: ?
Regissør: ?
Skuespillere: ?

Hva vet vi? Warner Bros. er i dette sekund på utkikk etter en super regissør, som kan instruere denne mørkere versjonen av Justice League. Filmen vil fokusere på DC-karakterene med mer overnaturlige evner - i motsetning til de skinnende,prektige heltene vi allerede kjenner fra universet.

GOTHAM CITY SIRENS

Gotham City Sirens

Premieredato: ?
Regissør: David Ayer?
Skuespillere: Margot Robbie

Hva vet vi? Kort tid etter utgivelsen av "Suicide Squad", ble det kjent at Harley Quinn (Margot Robbie) skulle få en egen spinoff som ville følge henne og andre kvinnelige DC-karakterer, som Poison Ivy. Nå som "Birds of Prey" faktisk blir noe av, kan muligens denne strykes fra lista? Eller?

Inhumans

Inhumans

Premieredato: ?
Regissør: ?
Skuespillere: ?

Hva vet vi? Ikke stort, men her snakker vi en hel haug med nye tegneserie-karakterer som vil utvide Marvel-universet ytterligere.

Se lista over kommende filmer i Norge her!

Kilder: Superherohype, The Hollywood Reporter, Collider