Margot Robbie i Birds of Prey

Stor oversikt: Kommende superheltfilmer!

Guardians, Batman, Morbius og mye mer.

Vi elsker superhelter- og derfor er det superviktig for oss å ha full oversikt over dem. Til enhver tid. Alltid.

Under har vi samlet alle aktuelle og kommende superheltfilmer vi vet om, og joda - bare hyggelig! (Såkalte untitled movies, planlagte premieredatoer- uten offentliggjorte filmtitler, har vi utelukket å spekulere i...inntil videre)

Artikkelen oppdateres fortløpende med ny informasjon. Med forbehold om endringer.

PS! Husk å opprette en profil hos oss! Da vil du få mulighet til å lagre filmer i en egen watchlist, ved å klikke på watchlist-ikonet på filmene i programmet, i lista over kommende filmer og på filmplakatene i Streamingguiden.

Premiere 2020:

Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)

Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)

Premieredato: 7. februar 2020 (US)
Regissør: Cathy Yan
Skuespillere:
Margot Robbie, Ewan McGregor, Chris Messina

Hva vet vi? Harley Quinn (Margot Robbie) går solo for første gang- med seg på laget har hun et helt team av kvinnelige superskurker. DC kommer altså til å introdusere en rekke nye karakterer, hvor en av dem ryktes å være selveste Batgirl. Spennende, spennende! Ewan McGregor dukker også opp i sollen som Black Mask.

The New Mutants

The New Mutants

Premieredato: 3. april 2020 (US)
Regissør: Josh Boone
Skuespillere: Anya Taylor-Joy,Maisie Williams,Alice Braga,Charlie Heaton,Blu Hunt,Henry Zaga

Hva vet vi? De nye mutantene blir betydelig yngre enn de originale! Tradisjonelle superheltkostymer og superskurker er ute, og historien vil dreie rundt en eller annen form for institusjon, hvor de unge mutantete er innelåst. Og ja, det blir creepy. Filmen skulle i utgangspunktet lanseres i april 2018, men så utsatte Fox premieren ti måneder- til 2019, uten noen videre forklaring. Ifølge ryktene ble filmen vist for et testpublikum, hvorpå Fox avgjorde at den ikke var skummel nok. Etter Disneys oppkjøp av Fox, ble filmen igjen satt på vent- fra august 2019 til april 2020.

Black Widow

Black Widow

Premieredato: 30. april 2020 (US)
Regissør: Cate Shortland
Skuespillere: Scarlett Johansson, Rachel Weisz, Florence Pugh, Ray Winstone, David Harbour

Hva vet vi? Denne har fansen lengtet etter i årevis, og endelig innfrir Marvel. Filmen kommer til å kickstarte Fase 4 av Marvels Cinematiske univers, og flere nye karakterer kommer til å introduseres. Handlingen vil foregå før historien i "The Avengers", og Iron Man forventes å gjøre en opptreden. Scarlett Johansson håndplukket selv indie-regissør Cate Shortland til å instruere filmen, etter en massiv leteaksjon. Manuset er skrevet av Jac Schaeffer.

Wonder Woman 1984

Wonder Woman 1984

Premieredato: 5. juni 2020 (US)
Regissør: Patty Jenkins
Skuespillere: Gal Gadot, Connie Nielsen, Chris Pine

Hva vet vi? Lite, men forventningene er høye! WW stod for en stor vending i DC-universet, med både strålende kritikker- og høye innspillingstall. Handlingen i oppfølgeren foregår, ikke uventet, i 1984- etter den kalde krigen. Kristen Wiig spiller superskurken Cheetah aka Barbara Minerva, og Chris Pine gjenopptar på en eller annen måte rollen som Steve Trevor. Regissør Patty Jenkins, som stod bak WW, skal også få denne i havn.

Chris Pratt og Dave Bautista i Guardians of the Galaxy 2

Guardians of the Galaxy Vol.3

Premieredato: Bekreftet ila 2020
Regissør: James Gunn
Skuespillere: ?

Hva vet vi? Filmingen av den tredje "Guardians"-filmen skulle etter planen starte i begynnelsen av 2019, men så fikk regissør og manusforfatter James Gunn plutselig og uventet sparken forrige høst. Ifølge ryktene, innhentet fortiden- og noen skikkelig dårlige Twitter-vitser ham...MEN i mars 2019 var Gunn plutselig inne i varmen igjen, og får nå avslutte trilogien som planlagt. Selve filmingen starter likevel ikke før Gunn har avsluttet arbeidet med "The Suicide Squad" (lenger ned på lista).

Morbius

Morbius

Premieredato: 31. juli 2020 (US)
Regissør: Daniel Espinosa
Skuespillere: Jared Leto, Jared Harris, Adria Arjona, Matt Smith

Hva vet vi? Enda en Marvel-adapsjon! Jared Leto skal spille hovedrollen som biokjemikeren Michael Morbius, som i et forsøk på å kurere seg selv, ender opp med å infisere seg selv med vampyrisme.

Venom 2

Venom 2

Premieredato: 2. oktober 2020 (US)
Regissør: Andy Serkis
Skuespillere: Tom Hardy, Michelle Williams, Woody Harrelson

Hva vet vi? Oppfølgeren til "Venom" fra 2018! Da fulgte vi journalisten Eddie Brock (Tom Hardy) som ved et uhell ble infisert av en symbiote- som ga ham overmenneskelige evner. I oppfølgeren får vi se fantastiske Woody Harrelson som Cletus Cassidy aka Carnage, og sjekk hvem som skal regissere!

The Eternals

The Eternals

Premieredato: 6. november 2020 (US)
Regissør: Chlóe Zhao
Skuespillere: Angelina Jolie, Richard Madden, Salma Hayek, Kit Harrington

Hva vet vi? Handlingen er basert på Jack Kirbys tegneserie- om en gruppe supermektige og udødelige vesener, som både har formet og beskyttet jorda. IMDb har oppført Angelina Jolie med rollen som Thena, og Richard Madden som Ikaris. Salma Hayek og Kit "John Snow" Harrington, skal tilsynelatende spille karakterene Ajak og Dane Whitman. Regissøren Chloe Zhao har tidligere levert "The Rider".

Premiere 2021:

Shang Chi

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Premieredato: 11. februar 2021 (US)
Regissør: Destin Daniel Cretton
Skuespillere: Simu Lui

Hva vet vi? Dette blir Marvels første film ledet av en asiatisk superhelt, basert på 70-talls-tegneserien "The Master of Kung Fu". I serien ble Shang-Chi oppdratt og trent i kampsport av faren sin, skurken Kung Fu. Når Chi etter hvert innser at faren er ond, vender han seg mot ham. Marvel har heldigvis ikke glemt "Black Panther"-suksessen, og rollelista kommer i hovedsak til å bestå av asiatiske skuespillere.

Masters of the Universe

Masters of Universe

Premieredato: 5. mars (US)
Regissør: Aaron Nee og Adam Nee
Skuespillere: Noah Centineo

Hva vet vi? He-Man, universets mektigste mann, går på ny til det store lerretet for å bekjempe Skeletor- og dermed redde planeten Eternia og beskytte Castle Grayskulls hemmeligheter.

Doctor Strange

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Premieredato: 6. mai 2021 (US)
Regissør: Scott Derrickson ?
Skuespillere: Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams og Benedict Wong

Hva vet vi? "Doctor Strange" fra 2016 var helt klart ment som starten på en ny franchise, men oppfølgeren har lenge stått på vent til fordel for Benedict Cumberbatch' medvirkning i "Avengers: Infinity War" og "Endgame". I 2021 vender han imidlertidig tilbake i tittelrollen, og får selskap av Elisabth Olsens Scarlet Witch. Det ryktes at dette blir den første skikkelig skumle (really?) Marvel-filmen, og handlingen kommer til å knyttes til serien "WandaVision" som blir å se på Disney+.

Robert Pattinson Batman

The Batman

Premieredato: 25. juni 2021 (US)
Regissør: Matt Reeves
Skuespillere: Robert Pattinson

Hva vet vi? Når Pattinson entrer Batman-universet, blir det ikke i form av en såkalt originshistorie – der han må takle Bruce Waynes mørke fortid. Pattinson kastes rett ut i krimkampen i Gothams gater. Regissør Matt Reeves skal ha valgt Pattinson fordi han ønsket "sin" Batman stil å være i en bestemt aldersgruppe, rundt 30 år, og Pattinsons argeste konkurrent til rollen var 29 år gamle Nicholas Hoult.

Suicide Squad 2

The Suicide Squad

Premieredato: 6. August 2021 (US)
Regissør: James Gunn
Skuespillere: Margot Robbie, Taika Waititi, Idris Elba, Viola Davis

Hva vet vi? "The Suicide Squad"-regissør David Ayer er definitivt ute av gamet, og i arbeidet med å finne en ny regissør, har Warner Bros. vært innom en rekke navn. Omsider landet jobben i hendene på "Guardians of the Galaxy"-regissør James Gunn, og filmen skal ifølge ryktene ende opp mer som enn reboot enn en oppfølger. Disse navnene du kan forvente å se i filmen.

Thor: Love and Thunder

Thor: Love and Thunder

Premieredato: 5. november 2021
Regissør: Taika Waititi
Skuespillere: Taika Waititi, Tessa Thompson, Chris Hemsworth

Hva vet vi? Oppfølgeren til "Thor Ragnarok" og den fjerde filmen i Thor-serien. Taika Waititit står for både manus og regi, og Chris Hemsworth, Tessa Thompson og Natalie Portman blir å se på ny.

Premiere 2022:

Black Panther

Black Panther 2

Premieredato: 6. mai. 2022 (US)
Regissør: Ryan Coogler
Skuespillere: Chadwick Boseman

Hva vet vi? Denne oppfølgeren er vel ikke akkurat noe Marvel-sjokk. Forgjengeren spilte tross alt inn flere dollars enn "Infinty War" globalt, og studioet har nå brukt god tid på å sikre seg Coogler i registolen atter en gang. Forståelig nok. I dette sekund er det ikke stort mer vi vet om denne, men "Black Panther 2" er helt klart en av de største filmene i Marvels post-"Endgame"-planer.

Aquaman

Aquaman 2

Premieredato: 16. desember 2022 (US)
Regissør: James Wan
Skuespillere: Jason Momoa, Amber Heard

Hva vet vi? Da "Aquaman" rullet over verdens kinolerreter i 2018, spilte den overraskende nok inn over 1000 millioner(!) dollar og ble den mest innbringende DC-filmen så langt (Ja, den toppet til og med "Batman"). En oppfølger var dermed ikke til å unngå, men hva den skal handle om er foreløpig ukjent.

Avventer premieredato

The Flash

The Flash

Premieredato: ?
Regissør: Andy Muschietti (?)
Skuespillere: Ezra Miller,Ray Fisher,Kiersey Clemons, andBilly Crudup

Hva vet vi? Ezra Miller skal spille Barry Allen aka The Flash, men innspillingen utsettes gang på gang grunnet Millers medvirkning i "Fantastic Beasts"-fanchisen. Miller og studioet har, ifølge Collider, også vært svært uenige om filmens tone, da Miller vil ha den mørkere og studioet vil ha den lysere. TV-serien med samme navn har vært en stor suksess, da med Grant Gustin i tittelrollen. På nåværende tidspunkt kan det se ut til at IT-regissør Andy Muschietti skal instruere filmen.

BATGIRL

Batgirl

Premieredato: ?
Regissør: ?
Skuespillere: ?

Hva vet vi? Altfor liiite! I februar 2018 trakk Joss Whedon seg fra både manus og regi, da han "ikke kunne komme opp med en bra historie" for filmen. Ifølge ryktene er Warner Bros. nå på utkikk etter en kvinnelig regissør som kan føre prosjektet videre.

Green Lantern Corps

Green Lantern Corps

Premieredato: ?
Regissør: ?
Skuespillere: ?

Hva vet vi? Dette blir en reboot av Warner Bros. "Green Lantern" fra 2011, så Ryan Reynolds forventes ikke å gjenoppta tittelrollen (han har forøvrig nok å gjøre med å være Deadpool). I juni 2018 ble det annonsert at Geoff Johns skal skrive manuset.

Justice League Dark

Justice League Dark

Premieredato: ?
Regissør: ?
Skuespillere: ?

Hva vet vi? Warner Bros. er i dette sekund på utkikk etter en super regissør, som kan instruere denne mørkere versjonen av Justice League. Filmen vil fokusere på DC-karakterene med mer overnaturlige evner.

GOTHAM CITY SIRENS

Gotham City Sirens

Premieredato: ?
Regissør: David Ayer?
Skuespillere: Margot Robbie

Hva vet vi? Kort tid etter utgivelsen av "Suicide Squad", ble det kjent at Harley Quinn (Margot Robbie) skulle få en egen spinoff som ville følge henne og andre kvinnelige DC-karakterer, som Poison Ivy. Nå som "Birds of Prey" faktisk blir noe av, kan muligens denne strykes fra lista? Eller?

Inhumans

Inhumans

Premieredato: ?
Regissør: ?
Skuespillere: ?

Hva vet vi? Ikke stort, men her snakker vi en hel haug med nye tegneserie-karakterer som vil utvide Marvel-universet ytterligere.

Justice League 2
DC's oppfølger til "Justice League" fra 2017, med Batman og Supermann i spissen.

Black Adam
Dwayne "The Rock" Johnson får sin egen superheltfilm, der han skal spille Shazam-skurken Black Adam.

Shazam 2
Zachary Levi er på ny bekreftet i tittelrollen.

Blade
Mahershala Ali skal spille vampyjeger.

The Trench
Aquaman-grøsser-spinoff

Deadpool 3
Gjensyn med Ryan Reynolds i rollen som rappkjefta Deadpool.

New Gods
DC bringer nye guder til live etter Ragnarok.

Blackhawk
Steven Spielberg i registolen?

Supergirl
Denne sterke dama går solo.

Joker/Harley Quinn
Ryktebørsen antyder at vi har en kjærlighets-spinoff i vente.

Nightwing
Chris McKay skal regissere.

Fantastic Four
Nye skuespillere?

X-Force
?

Ms. Marvel
Kamal Khan aka Ms. Marvel, er en muslimsk superhelt inspirert av Captain Marvel.

LGBT-prosjekt
Ifølge Marvels overhode Kevin Feige, har vi to superhelt-LGBT-filmer i vente.

Avengers 5
Bekreftet av Marvels Kevin Feige.

Se lista over alle kommende filmer i Norge her!

Kilder: Superherohype, The Hollywood Reporter, Collider