Angelina Jolie i Maleficent

Berømt Disney-forfatter er lei av sterke kvinneroller

"Lettvint" og "kjedelig".

Linda Woolverton, manusforfatteren bak Disney-heltinner i spennet Belle til "Maleficent", erklærer at hun er lei begrepet "sterke kvinneroller".

Hun sier til IndieWire at hun har hørt begrepet siden hun først begynte hos Disney.

– Det er et så lettvint uttrykk, og hva betyr det egentlig? Det er så mange interessante måter å beskrive kvinner på ved siden av bare "sterk".

Les også: Star Wars: Nytt bilde teaser mystisk ny karakter

Angelina Jolie i Maleficent
Angelina Jolie i Maleficent

Som menn alltid har gjort

Woolverton skrev manus til "Skjønnheten og udyret" i 1991, og skapte voksenutgaven av "Alice i Eventyrland" med manus til Tim Burtons 2010-film. Nå er hun aktuell med den omskrevne Tornerose-historien om Maleficent.

Den byr på et knippe såkalt sterke kvinneroller. Linda Woolverton mener man imidlertid må være på vakt – så man ikke bare lar en kvinnelig helt gjøre det samme som en mannlig.

– Det er en følelse av at "wow, nå kan vi ha kvinner som flyr rundt og skyter på ting og får hus til å eksplodere, akkurat som menn alltid har gjort". Det er flott, men det kan bli kjedelig ganske raskt om ikke vi tilfører noe mer – egentlig sannheten om oss selv, sier hun.

I "Maleficent"-oppfølgeren er Aurora, spilt av Elle Fanning, en godhjertet prinsesse i tråd med Woolvertons visjon, om at kvinner med sterk vilje er det mest interessante.

– Det betyr noen som er proaktiv i sin egen verden, som påvirker den, som ikke er et offer, eller om de er det – tar grep for å endre det for sin egen del, sier hun til IndieWire.

"Maleficent: Mistress of Evil" er nå å se på kinoer over hele landet - billetter, trailer og mer om filmen her