Planet of the Apes

Ny Planet of the Apes-film på vei

Regissøren er klar!

20th Century Fox, nå eid av Disney, er i gang med utviklingen av en ny Planet of the Apes-film og har, ifølge The Hollywood Reporter, fått Maze Runner-regissøren Wes Ball med på laget.

Basert på den franske forfatteren Pierre Boulles roman, følger original-filmen Planet of the Apes (1968) en astronaut som lander på en planet, hvor han oppdager at en avansert ape-sivilisasjon hersker over primitive mennesker. I den avsluttende twisten (SPOILER), oppdager astronauten at han faktisk befinner seg på Jorda, som er sterkt preget etter en apokalyptisk atomkrig.

Les også: Disneys nye Star Wars-hotell er det villeste vi har sett!

Andy Serkis under innspillingen av "War for the Planet of the Apes".
Andy Serkis under innspillingen av "War for the Planet of the Apes".

Serkis tilbake?

Filmen ble en umiddelbar suksess - og en rekke oppfølgere er sluppet siden. Ape-universets siste reboot-trilogi ble lansert mellom 2011 og 2017, ledet av den berømte motion-capture-skuespilleren Andy Serkis i rollen som Caesar, apenes Moses.

Det er så langt ikke klart om den kommende filmen er en ny reboot eller en oppfølger til de tidligere filmene. Vi vet heller ikke om Serkis vil medvirke på noe vis. Tidligere i høst fikk vi vite at han skal spille en av rollene i Matt Reeves kommende "The Batman" (FYI: Reeves regisserte også de to siste Planet of the Apes-filmene), så vi gjetter at han har nok å gjøre om dagen.

Wes Balls dystopiske Maze Runner-trilogi spilte inn nesten 1 milliard dollar på verdensbasis, til tross for lavt budsjett, men siden har det vært stille fra regissøren. Det blir spennende å se hva han kan utrette med selveste Disney i ryggen....?

Den kommende Planet of the Apes-filmen har foreløpig ikke fått lanseringsdato.