Daisy Ridley i Star Wars: The Rise of Skywalker

Star Wars: The Rise of Skywalker med årets beste premieredag på kino

Norgespremieren på "Star Wars"-sagaens siste kapittel ga solid uttelling.

"Star Wars: The Rise of Skywalker" ble sett av 68.245 norske publikummere 18. desember, noe som ifølge Disneys pressemelding gir filmen den beste premieredagen på norske kinoer i 2019.

Kinotoppen opererer med premierehelger, altså over to dager, og der topper "Avengers: Endgame" med 165.312 i besøk, fulgt av "Løvenes konge" (132.033), "Joker" (92.340) og "Kaptein Sabeltann og den magiske diamant" (80.827).

Les også: Her er de første reaksjonene på Star Wars: The Rise of Skywalker

Star Wars: The Rise of Skywalker

Delte meninger

"Star Wars: The Rise of Skywalker"-regissør J.J. Abrams later ifølge Reuters til å ha skapt en avslutningsfilm som splitter anmelderne:

De som liker filmen, kaller den en tilfredsstillende avslutning på en elsket historie. De mer negativt innstilte mener regissøren undergraver seg selv der han satser fantasiløst og trygt for å tilfredsstille den gamle fanskaren til "Star Wars"-universet.

På nettstedet Rotten Tomatoes er 58 prosent av i alt 223 anmeldelser regnet som positive, noe som Reuters skriver er det nest dårligste resultatet for de i alt ni "Star Wars"-filmene. Dårligst er "The Phantom Menace" med 53 prosent.

Billetter, trailer og mer om "Star Wars: The Rise of Skywalker" finner du her