Black Panther

Kommende Marvel-filmer: Dette skjer i Fase 4

Full oversikt over filmer og lanseringsdatoer!

Med "Avengers: Endgame" avsluttet Marvel Studios en saga på imponerende (og etter hvert noe kaotiske) 22 filmer. Eventyret startet i 2008 med "Iron Man" - og siden er en rekke nye superhelter introdusert, uendelige kombinasjoner av dem har teamet opp på lerretet - og noen får vi muligens aldri se igjen....

I kjølvannet av "Endgame" holdt Marvel sine kommende lanseringer tett til brystet, med unntak av "Spider-Man: Far From Home". Studioets myteomspunnede Fase 4 ble først avduket måneder senere - under Comic-con i San Diego, sommeren 2019. Da tok Marvel-sjefen, Kevin Feige, selv scenen for å bekrefte de kommende to årenes prosjekter. Det viste seg at flere av dem allerede hadde sirkulert på ryktebørsen, selvfølgelig.

Og ja, vi har mye å se fram til! Under har vi samlet en liste over alle Marvel-filmene vi vet er underveis. Sjekk den ut under - og få også med deg den komplette lista over kommende superheltfilmer her.

Black Widow

Black Widow

Premieredato: 29. april 2020
Regissør: Cate Shortland
Skuespillere: Scarlett Johansson, Rachel Weisz, Florence Pugh, Ray Winstone, David Harbour

Hva vet vi? Denne har fansen lengtet etter i årevis, og endelig har Marvel overskudd til å innfri. Filmen kickstarter Fase 4 av Marvels Cinematiske univers, og flere nye karakterer kommer til å introduseres. Handlingen vil følge Natasha Romanoffs liv som spion før hendelsene i "Avengers: Infinity War" - og før Avengers. Scarlett Johansson håndplukket selv indie-regissøren Cate Shortland til å instruere filmen, etter en massiv leteaksjon. PS! Iron Man forventes å gjøre en opptreden

Les også: Ny Black Widow-trailer introduserer filmens superskurk

The Eternals

The Eternals

Premieredato: 6. november 2020 (USA)
Regissør: Chlóe Zhao
Skuespillere: Angelina Jolie, Richard Madden, Salma Hayek, Kit Harrington, Barry Keoghan

Hva vet vi? Handlingen er basert på Jack Kirbys tegneserie- om en gruppe supermektige og nærmest udødelige vesener, som både har formet og beskyttet jorda. IMDb har oppført Angelina Jolie med rollen som Thena, og Richard Madden som Ikaris. Salma Hayek og Kit "John Snow" Harrington, skal tilsynelatende spille karakterene Ajak og Dane Whitman. Regissøren Chloe Zhao har tidligere levert "The Rider".

Chang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Premieredato: 12. februar 2021 (USA)
Regissør: Destin Daniel Cretton
Skuespillere: Simu Lui, Awkwafina of Tony Leung

Hva vet vi? Dette blir Marvels første film ledet av en asiatisk superhelt, basert på 70-talls-tegneserien "The Master of Kung Fu". I serien ble Shang-Chi oppdratt og trent i kampsport av faren sin, skurken Kung Fu. Når Chi etter hvert innser at faren er ond, vender han seg mot ham. Marvel har heldigvis ikke glemt "Black Panther"-suksessen, og rollelista kommer i hovedsak til å bestå av asiatiske skuespillere.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Premieredato: 7. mai 2021 (USA)
Regissør: ?
Skuespillere: Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams og Benedict Wong

Hva vet vi? "Doctor Strange" fra 2016 var helt klart ment som starten på en ny franchise, men oppfølgeren har lenge stått på vent til fordel for Benedict Cumberbatch' medvirkning i "Avengers: Infinity War" og "Endgame". I 2021 vender han imidlertidig tilbake i tittelrollen, og får selskap av Elisabth Olsens Scarlet Witch. Det ryktes at dette blir den første skikkelig skumle (really?) Marvel-filmen, og handlingen kommer til å knyttes til serien "WandaVision" som blir å se på Disney+.

Spider-Man: Far from Home

Untitled Spider-Man: Far from Home-oppfølger

Premieredato: 16. juli 2021
Regissør: Jon Watts
Skuespillere: Tom Holland, Zendaya og Jacob Batalon

Hva vet vi? Filmingen har forventet oppstart sommeren 2020 - noe som skaper forsinkelser for et annet Holland-prosjekt, nemlig "Uncharted".

Thor: Love and Thunder

Thor: Love and Thunder

Premieredato: 5. november 2021
Regissør: Taika Waititi
Skuespillere: Taika Waititi, Tessa Thompson, Chris Hemsworth

Hva vet vi? Sommeren 2019 slapp Marvel nyheten om at Natalie Portmans Jane Foster vil returnere som Marvel-universets første kvinnelige Thor. Hun skal spille mot blant annet Chris Hemsworth, Tessa Thompson og muligens også Christian Bale - dersom forhandlingene går i boks. Innspillingen av "Thor 4" starter august 2020 i Australia og "Thor: Ragnarok"-regissøren Taika Waititi returnerer for å dra den i havn.

Black Panther

Black Panther 2

Premieredato: 6. mai 2022
Regissør: Ryan Coogler
Skuespillere: Chadwick Boseman

Hva vet vi? Denne oppfølgeren er vel ikke akkurat noe Marvel-sjokk. Forgjengeren spilte tross alt inn flere dollars enn "Infinty War" globalt, og studioet tok seg god tid på å sikre Coogler i registolen atter en gang. Forståelig nok. I dette sekund er det ikke stort mer vi vet om denne, men "Black Panther 2" er helt klart en av de største filmene i Marvels post-"Endgame"-planer.

Chris Pratt og Dave Bautista i Guardians of the Galaxy 2

Guardians of the Galaxy Vol.3

Premieredato: ?
Regissør: James Gunn
Skuespillere: ?

Hva vet vi? Filmingen av den tredje "Guardians"-filmen skulle etter planen starte i begynnelsen av 2019, men så fikk regissør og manusforfatter James Gunn plutselig og uventet sparken høsten 2018. Ifølge ryktene, innhentet fortiden- og noen skikkelig dårlige Twitter-vitser ham...MEN i mars 2019 var Gunn plutselig inne i varmen igjen, og får nå avslutte trilogien som planlagt. Selve innspillingen må likevel vente til Gunn har ferdigstilt "The Suicide Squad".

Blade

Blade

Premieredato: ?
Regissør:
Ikke annonsert
Skuespillere:
Mahershala Ali

Hva vet vi? Nada, men den Oscar-vinnende "Moonlight" og "Green Book"-skuespilleren Mahershala Ali dukket opp som Marvels overraskelsesgjest under Comic-con, hvor han ble annonsert som den nye Blade - uten noen flere detaljer...

Lanseringsdatoer med ukjente titler

I tillegg til overnevnte, bekreftede filmer, har Disney annonsert en rekke lanseringsdatoer for såkalte "Untitled" Marvel-filmer. Det vi vet med sikkerhet, er at "Guardians of the Galaxy Vol. 3" og "Blade" er to av disse filmene, men foreløpig holder Disney/Marvel tett om hvilke av dem det er...

  • 7. oktober 2022
  • 17. februar 2023
  • 5. mai 2023
  • 28. juli 2023
  • 3. november 2023

Kilder: Superherohype, The Hollywood Reporter, Collider