Onward

Kunstner saksøker Disney og Pixar for minibuss-kopi

Hevder Disney, Pixar har brutt opphavsretten.

Kunstneren som kaller seg Sweet Cicely Daniher har saksøkt Disney, Pixar og en filmprodusent for det hun mener er brudd på opphavsretten.

Årsaken er at hun mener de har kopiert minibussen hennes ved navn "Vanicorn" – uten hennes samtykke, skriver The Hollywood Reporter.

Daniher er den stolte eier av en minibuss som er utsmykket med en enhjørning. Ifølge henne tok Pixar kontakt med henne i 2018, og da ble hun spurt om de kunne leie den til et arrangement. Det fikk de lov til.

Senere oppdaget hun det hun mener er slående likheter mellom minibussen i filmen "Onward" og sin egen "Vanicorn". På Instagram har hun lagt ut bilde både av sin egen dekorerte minibuss og den animerte minibussen i "Onward" – og hun spør publikum om også de kan se likheten:

Vanicorn

Ifølge Hollywood Reporter har Disney foreløpig ikke svart på henvendelser angående søksmålet.

Screenrant skriver at filmen handler om to tenårings-alver som begir seg ut på en magisk biltur for å besøke faren – før han dør. Blant stemmegivere i filmen er Tom Holland, Chris Pratt, Julia Louis-Dreyfus og Octavia Spencer.

Filmen får på norsk tittelen "Fremad" og har planlagt kinopremiere 6. mars i år. Trailer og mer om filmen finner du her.