Flukten over grensen

Snøsøsteren-forfatter har laget krigsfilm for barn: "Det finnes ikke i Norge"

Filmweb møtte forfatter Maja Lunde, regissør Johanne Helgeland og hovedrolleinnehaverne Anna Sofie Skarholt og Bo Lindquist-Ellingsen for å snakke om Flukten over grensen.

Snøsøsteren-forfatter Maja Lunde lette etter andre verdenskrig-historier hun kunne vise barna sine, men fant ingen. Da måtte hun selv gå til verks. Nesten ti år senere er den norske familiefilmen Flukten over grensen premiereklar.

Filmen foregår i desember 1942. Sarah og Daniel er jøder og skal sendes ut av landet. Otto og Gerda bestemmer seg for å hjelpe sine nye venner. Gjennom snøtunge skoger flykter de fire barna fra tyske soldater. Målet er å komme seg til Sverige. Det blir en flukt på liv og død. Heldigvis møter de gode hjelpere underveis. Men hvem kan de egentlig stole på?

Bo Lindquist-Ellingsen i Flukten over grensen

Anna Sofie Skarholt og Bo Lindquist-Ellingsen spiller Otto og Gerda i filmen, og de synes det var spennende å jobbe med et så viktig tema. Bo har dessuten lest seg opp på krigen for å komme inn i rollen. Filmen er regidebuten til Johanne Helgeland, og har premiere 14. februar.

Les mer om filmen, og kjøp billetter her!

Flukten over grensen