Johnny Depp, Amber Heard

Depp saksøker tabloidavis etter oppslag om konemishandling

Hollywood-stjernen Johnny Depp har stevnet avisen The Sun for ærekrenkelse.

Hollywood-stjernen Johnny Depp (55) stilte onsdag i retten i London der han har stevnet avisen The Sun for ærekrenkelse etter oppslag om at han skal ha mishandlet ekskona.

"Pirates of the Caribbean" -skuespilleren saksøker tabloidavisen og sjefredaktør Dan Wootton etter en artikkel fra 2018 som anklager ham for å ha mishandlet ekskona Amber Heard da de var sammen.

Les også: Ny film fra Fifty Shades-forfatteren på vei

BITRE EKSER: Amber Heard og Johnny Depp
BITRE EKSER: Amber Heard og Johnny Depp

Rusproblemer

Depps advokat David Sherborne sa i retten at han kan bevise det diametralt motsatte av det som påstås i The Suns artikkel, der Heard er hovedkilden.

Det er satt av ti dager til saken i London, som etter planen skal starte 23. mars. Det tas inn vitnemål via videolink fra California Eksparet har vært gjenstand for utallige avisoverskrifter, og i 2016 endte en rettssak med forlik, der Depp måtte bla opp. Men saken sluttet altså ikke der. Depp krever også 50 millioner dollar fra Heard etter en artikkel i Washington Post.

Depp har vært åpen om at han i perioder har slitt med rusproblemer. I et intervju med Rolling Stone i 2018 fortalte han også at han aldri har vært så langt nede som han var under rettssaken mot Heard i 2016.