Chris Pratt og regissør Colin Trevorrow på settet til Jurassic World: Fallen Kingdom

Jurassic World 3-regissøren synes korona-pausen var nyttig

"Jeg skulle ønske at alle hadde denne muligheten," sier Jurassic World: Dominion-regissøren om innspillingspausen i forbindelse med COVID-19-pandemien.

Colin Trevorrow hadde laget én lavbudsjettfilm da han ble håndplukket av Steven Spielberg til å regissere Jurassic World, kassasuksessen som fulgte opp Jurassic Park-serien. Da Jurassic-teamet skulle sette i gang med oppfølgeren, Jurassic World: Fallen Kingdom, var Trevorrow plutselig utilgjengelig – Spielberg hadde nemlig anbefalt han som regissør for filmen som endte opp med å hete Star Wars: The Rise of Skywalker.

Etter krangler bak kulissene, et manus Lucasfilm-sjefene var misfornøyd med og Trevorrows kjempeflopp The Book of Henry, ble han sparket fra Star Wars-filmen, men regissøren kommer styrket tilbake med Jurassic World: Dominion, filmen som skal slå sammen karakterene fra Jurassic World med Laura Dern, Sam Neill og Jeff Goldblum fra Jurassic Park.

Innspillingen av Jurassic World: Dominion begynte i slutten av februar, og stanset brått etter tre uker. Først 6. juli var gjengen tilbake i studio, og nå er innspillingen i full gang igjen.

Jurassic World

Colin Trevorrow var, sammen med regissørene av Top Gun Maverick og Alita: Battle Angel, med på et panel under "Comic-Con@Home", den digitale utgaven av San Diego Comic-Con, som vanligvis blir arrangert på denne tiden. Trevorrow påpekte under panelet at denne påtvungne pausen i produksjonen har gitt han muligheten til å se på prosjektet fra en annen vinkel.

- Jeg skulle ønske at vi alle hadde den muligheten til å stoppe opp og tenke et øyeblikk på hva du gjorde, klippe det sammen, sørge for - spesielt hvis du prøver noe virkelig nytt - at det du trodde ville jobbe, fungerer. Og det gjorde vi, vi måtte gjøre det. Vi forandret egentlig ikke manuset så mye, men vi klarte definitivt å klippe og legge flere sekvenser gjennom pipelinen for visuelle effekter, og på mange måter etablere forhold til hverandre.

Trevorrow mener altså at COVID-19-pandemien ikke bare gjorde Jurassic World: Dominion til en bedre film, men at produksjonen også gjorde Jurassic-teamet til en mer sammenvevd familie.

Jurassic World: Dominion kommer på kino 11. juni 2021. Watchlist filmen her!