Tom Cruise i Mission: Impossible - Fallout

"Mission: Impossible 7" setter 200 nordmenn i arbeid

Åndalsnes avis røper nye detaljer om innspillingen av storfilmen.

Regjeringen åpnet nylig opp for at produksjoner som får støtte fra Norsk filminstitutt gjennom insentivordninger, kan gjennomføre filminnspillinger i landet.

Blant de første som nyter godt av dette, er Tom Cruise & co - som har fått unntak fra innreiserestriksjonene for å spille inn "Mission: Impossible 7" i Norge. Filmen har mottatt nærmere 50 millioner kroner i støtte fra Norsk filminstitutt.

Les også: Tenet får ny norsk premieredato - og den er på kino før du aner!

KLAR FOR NYE STUNTS: Tom Cruise i "Mission: Impossible - Fallout"
KLAR FOR NYE STUNTS: Tom Cruise i "Mission: Impossible - Fallout"

6 millioner til smittevern

Ifølge Åndalsnes avis, som har fått inssyn i dokumenter som gir nye opplysninger om produksjonen, vil kameraene begynne å rulle i Rauma og Stranda allerede i september.

Under innspillingen I Møre og Romsdal vil det være et filmcrew på til sammen 200 utenlandske og 200 norske ansatte, skriver avisen.

Det vil gjennomføres strenge smitteverntiltak på settet, og produksjonen har opplyst om at det blant annet vil være helsepersonell tilgjengelig under hele innspillingen. Det vil også gjennomføres daglige egenerklæringer og temperaturmålinger. Til sammen seks millioner kroner er satt av til ulike smitteverntiltak.

Dette blir ikke første gang Cruise vender nesa mot Norge. Høsten 2017 var skuespilleren på plass for å filme en rekke spektakulære stuntscener, blant annet på Preikestolen i Rogaland, til "Mission Impossible: Fallout".