Gal Gadot, Cleopatra

Gal Gadot får Kleopatra-kritikk

Kritiske røster mener filmstjernen Gal Gadot er helt feil valg til rollen som Kleopatra i en kommende film om den egyptiske dronningen.

Valget av israelske Gadot beskyldes nå for å inngå i den utskjelte "white washing"-tradisjonen, der hvite skuespillere tar på seg ikke-hvite roller.

En av kritikerne er forfatter Morgan Jenkins, som får selskap av forfatter James Hall. Begge uttrykker seg kritisk på Twitter, og sistnevnte skriver: "For en gangs skyld kunne de ha funnet en afrikansk skuespiller".

Andre igjen mener kritikken er ubegrunnet, all den tid Kleopatra, som var den siste herskeren i det ptolemeiske dynastiet, hadde røtter til Makedonia, skriver BBC.

Les også: Gal Gadot er klar for ny storfilm

NYTT SAMARBEID: Regissør Patty Jenkins og Gal Gadot på settet til "Wonder Woman".
NYTT SAMARBEID: Regissør Patty Jenkins og Gal Gadot på settet til "Wonder Woman".

Så langt har ikke Gal Gadots talsperson kommentert kontroversene rundt rollevalget.

Patty Jenkins, som også regisserer Gal Gadot i Wonder Woman-filmene – der en ny film er ventet tett oppunder jul – stiller som regissør når en ny Kleopatra-film går i innspilling. Med på "reisen" til Egypt er også manusforfatter Laeta Kologridis, melder Variety.

"Israelske Gadot følger i fotefaret etter divaer som stumfilmstjernen Theda Bara i 1917, 1930-tallets store stjerne Claudette Colbert i 1934 og ikke minst Elizabeth Taylor i 1963 – i det som tegner til å bli den fjerde storfilmen om Kleopatra", skriver Kinomagasinet om begivenheten.