The People Under the Stairs

Lager nyinnspilling av kultklassiker fra nittitallet

Hollywoods kronprins av skrekkfilm med samfunnskritisk brodd er nå klar som produsent for nyinnspillingen av Wes Cravens The People Under the Stairs fra 1991.

Det er ikke lenge siden Jordan Peele først og fremst var kjent som skuespiller og komiker i populære sketsjeshow som Mad TV og Key & Peele, men de siste årene har Peele søkt nye utfordringer. Som regissør for filmene Get Out og Us har han mesterlig tatt i bruk åresvis med erfaring i satire og sjangerlek, og som produsent har han satt sitt merke på alt fra BlacKkKlansman til Prime Video-serien Hunters og HBOs Lovecraft Country.

Nå, nesten på dagen 29 år siden premieren på Wes Cravens satiriske skrekkfilm The People Under the Stairs, meldes det at Peele skal produsere remaken.

I The People Under the Stairs møter vi det onde og grådige Robesons-paret, som eier et hus der mystiske ting skjer. Filmen fikk i sin tid litt blandede mottakelser med sin hardtslående og lite subtile kritikk av raseskiller og amerikansk senkapitalisme, men har i ettertid stått igjen som en favoritt hos mange.

Den gangen sammenliknet pressen Robesons-paret med erkekonservative Ronald og Nancy Reagan, men også Donald Trump fikk den tvilsomme æren av å bli sammenlignet med det sadistiske pengesterke paret. Ting har med andre ord ikke forandret seg så mye på nesten 30 år.

Se hvor du kan streame The People Under the Stairs (1991) her

Jordan Peele er en fyr med mange baller i lufta, og for tiden jobber han blant annet også med å produsere en remake/åndelig oppfølger til Candyman fra 1992. Jeg håper Peele ikke går helt i surr med alle remakene han skal lage av skrekkfilmer fra tidlig nittitall, for dette kan bli gøy!

Watchlist Candyman (2021) her