Avatar

Se regissørens nyeste Avatar-bilder

Regissør James Cameron viser oss høyteknologisk kamerautstyr, stor båt og MYE bluescreen.

Parallelt med innspillingen av James Camerons kommende Avatar-filmer har vi blitt servert en etterhvert ganske solid bunke med "behind the scenes"-bilder fra både Cameron selv og den offisielle Avatar-twitterkontoen.

I oktober var det undervannsbilder som stod på menyen, og da Cameron måneden før kunne melde at Avatar 2 var 100% ferdig innspilt fikk vi se bilder tatt av produsent Jon Landau.

Kult kamerautstyr og maritim moro på sett

Nå deler regissør Cameron på nytt bilder med Avatar-fansen, fra produksjonen av en av de kommende filmene. Nøyaktig hvilken Avatar-film bildene er fra er ikke så godt å vite, med tanke på regissørens påstander om at både film nummer 2 og 3 var så godt som ferdig innspilt i september.

Det er ikke så lett å bli klok på James Camerons Avatar-planer, men bildene han slapp på Twitter i går forteller oss i hvertfall et par ting: produksjonen bruker en rekke kraner, og minst én av dem er montert på en matt sort Mercedes.

Avatar 2 sett

Kranene har navn som "Scorpio 45" og "SuperTechno 50", som er helt ypperlige navn for kostbare kamerakraner og eurotrance-samlealbum.

Om du er mer opptatt av Avatar-universet enn massive kraner, får du kanskje mer ut av det neste bildet. Der ser vi en slags futuristisk cabin-cruiser i et bluescreen-studio, med påmonterte skytevåpen og minst fire skurker fra "CET-OPS", den maritime grenen av de invaderende menneskenes militære styrker på planeten Pandora.

Avatar 2 båt på sett

De samme skurkene skal også ha en mekanisk krabbe de kan forsere Pandoras dyp med, som vi kunne melde i sommer. Detaljene er få, og bildene er mange, men én ting er helt klinkende klart: det kommer ikke til å skorte på CGI-tunge scener i og på havet.

Avatar 2, Crabsuit

Avatar ble lansert i 2009, og Cameron og co har siden fått grønt lys for hele fire oppfølgere. Ifølge Collider, har regissøren tidligere uttrykt at hovedfokuset hittil har vært å ferdigstille Avatar 2 og Avatar 3.

Dersom Avatar 2 blir en suksess, vil teamet gjenoppta- og fullføre produksjonen av Avatar 4 og Avatar 5. Disney har planlagt lanseringsdatoene med to års mellomrom, etter startskuddet som fyres av når Avatar 2 har sin planlagte premiere 16. desember 2022.