MGM

Bond-selskap til salgs

Julegaven til den som har alt? For skarve 43 milliarder kroner kan Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc. bli ditt!

Konglomeratet av hedgefond som i dag eier Hollywood-studioet fra 1924 med den ikoniske brølende løve-logoen ser i disse dager etter en kjøper av selskapet som har en samlet aksjeverdi på rundt 5 milliarder dollar. I tillegg til selve MGM-kronjuvelen James Bond, har selskapet også produsert filmer og serier som Trollmannen fra Oz, Rocky-filmene og The Handmaid's Tale.

Ruster opp til strømmekrig

Dagens eiere kjøpte MGM etter de gikk konkurs i 2010, og 10 år senere forventer de nok en solid avkastning for selskapet i en tid der mediagiganter ser seg nødt sluke andre mediegiganter for å bli mega-mediegiganter og holde seg konkurransedyktige i den pågående strømmekrigen.

Tidligere i år var MGM ute med følere hos både Netflix og Apple med tanke på et eventuelt oppkjøp og påfølgende fusjon, men fikk ikke napp.

Da det i vår ble klart at James Bond: No Time To Die måtte utsettes, prøvde MGM å selge rettighetene til filmen for svimlende 5.5 milliarder kroner. Det falt også i fisk, og dermed får filmen likevel kinopremiere, ett år etter den opprinnelige premieren.

No Time to Die

Så hvis du har vært helt hinsides snill i år, og det lå 43 milliarder norske kroner i kontanter under treet ditt i går, slipper du å stresse med å prøve å få plass til alt under madrassen. Enn så lenge har i hvertfall ingen andre meldt sin interresse for det tradisjonsrike produksjonsselskapet.