Tre menn til Vilma

Norsk julebok blir film

"Tre menn til Vilma" heter den norske feelgood-romanen med handlingen lagt til førjulen i Norge. Nå skal Vilma gå til filmen.

– En sjarmerende, herlig og morsom bok, sier Julie Lærke Løvgren ved Nordisk Films hovedkontor i København når selskapet har skaffet seg film- og TV-rettighetene til Skrettings roman, melder Aschehoug.

Løvgren legger til: – Skrettings måte å skrive på, og hennes univers, er nettopp det vi leter etter her i Nordisk Film. Vi tror virkelig at dette vil bli en veldig fin film eller TV-serie.

Annette Orre i Oslo Literary Agency melder at det var stor interesse for rettighetene: – Alle elsker Vilma! Usedvanlig mange norske og nordiske filmprodusenter har meldt sin interesse – og vi hadde flere bud på bordet for filmrettighetene, sier hun.

– Jeg sitter og klyper meg i armen ennå. Det er så nytt og overveldende at jeg ikke at rukket å tenke særlig lenger, sier Gudrun Skretting selv. Og kan samtidig glede seg over at romanen vil få tyske lesere. Forlaget Dtv skal sørge for å gi romanen tysk språkdrakt, og her blir Gudrun Skretting del av en stor forfatterstall med kjenninger som Jussi Adler-Olsen og Matt Haig om bord.