Last night in soho 3

Rødglødende Anya Taylor-Joy teaser psykologisk skrekkfilm

Kongen av visuell historiefortelling går nye veier når han lager horror-thriller med dronningen av sjakk(serier).

Stjerneskuddet Anya Taylor-Joy fikk sitt store gjennombrudd i 2020 med hit-serien The Queen's Gambit, og siden har jenta med de store øynene vært på alles lepper.

Samarbeider med mester-regissør

I september blir hun å se i filmen Last Night in Soho, som regisseres av engelske Edgar Wright. Wright er best kjent for sine hektiske komedier proppet med visuell humor, gjerne med Simon Pegg og Nick Frost i hovedrollene (Hot Fuzz, Shaun of the Dead, The Worlds End). Hans hittil siste film er Baby Driver fra 2017, som fortjent høstet panegyriske anmeldelser og tre Oscar-nominasjoner.

Baby Driver

Nå er den gamle traveren tilbake igjen i manesjen med det som er en av årets filmer det blir stilt høyest forventninger til. I Last Night in Soho spiller Taylor-Joy en sanger i London på midten av 60-tallet, Matt Smith (Doctor Who) har også en rolle, og særlig mye mer enn det vet vi ennå ikke om handlingen.

Vag sniktitt

Filmen kommer garantert til å ri på den bølgen av oppmerksomhet Anya Taylor-Joy skapte rundt seg selv i kjølvannet av The Queen's Gambit, og nå har vi fått en ny sniktitt på it-jentas rolle i filmen.

Last night in soho

I går slapp Filmmagasinet Total Film et intervju med regissør Wright, samtidig som de kunne publisere et stillbilde fra filmen av Taylor-Joy hvor hun tilsynelatende danser mens hun er badet i rødt lys. Kanskje ikke det mest megetsigende bildet, men en sniktitt er en sniktitt. Om inspirasjonen for å lage film om Soho-distriktet i London hadde Edgar Wright følgende å si:

"Jeg brukte så mye tid på å betrakte arkitekturen og tenke ‘hva har disse veggene sett?’, mens jeg vandret rundt på nattestid. Soho har blitt veldig gentrifisert, men det lurer fortsatt et mørke rett under overflaten. Det er ett av de stedene hvor du bare trenger å stå stille i et minutt før noe merkelig, magisk, eller mørkt skjer. "
Last night in soho 2

Som Edgar Wright-fan er jeg veldig spent på å se om dette kan måle seg med hans tidligere mesterverk av noen filmer, men jeg setter en stor knapp på at vi har en ordentlig godbit av en film i vente.

Last Night in Soho har planlagt premiere 23. april. Watchlist den her!