Ny Sundance- festival på trappene


Den prestisjefylte Sundance- festivalen går av stabelen i begynnelsen av januar. Noen filmer er allerede klare.


Sundance-festivalen i Park City, Utah har vokst seg fra å være en alternativ festival for uavhengige filmskapere og distributører, til å bli et av de viktigste møtestedene for verdens, og spesielt amerikansk filmbransje. Filmer som har blitt "oppdaget" på Sundance er blant annet "De hensynsløse" og "Blair Witch Project".

Sundance går av stabelen i slutten av januar, og deler av programmet har allerede begynt å lekke til pressen. Variety skriver at åpningsfilmen blir "Caveman's Valentine", skrevet av Kasi Lemmons ("Eve Bayou"), og at andre filmer inkluderer Bill Bindleys' "Madison", med Jim Caviezel, Jake Lloyd og Bruce Dern, John Cameron Mitchells "Hedwig and the Angry Inch", Patrick Steffners "The Business of Strangers" and "Scotland, PA," en moderne versjon av "Macbeth", med Christopher Walken og James LeGros. "Slacker"-regissør Richard Linklater vil også være representert med en film på Sundance.

Etter at Sundance har gått fra alternativ til mainstream, har det også dukket opp et alternativ til festivalen. De refuserte regissørene har muligheten til å få sine filmer vist på Slamdance Film Festival, som foregår i Sundance sine gamle lokaler.