Lama spytter på Lopez


Tegnefilmen "Et kongerike for en lama" tviholder på kinotoppen i Norge. Jennifer Lopez har ikke samme appell i kjærlighetskomedien "The Wedding Planner".


Disneyfilmen "Et kongerike for en lama" seirer suverent på den norske kinotoppen denne uken. 25.998 nordmenn besøkte familiefilmen i helgen. Den tidligere USA-topperen "The Wedding Planner", med Jennifer Lopez i hovedrollen, må nøye seg med en beskjeden fjerdeplass med 9.907 solgte billetter.

Øde-øy-dramaet "Cast Away" med Tom Hanks trakk 15.983 billettkjøpere og blir nesten innhentet av den norske kritikeryndlingen "Heftig og begeistret".

Sting har komponert musikken til "Et kongerike for en lama". Miljøverneren truet tidligere med å trekke seg da han oppdaget at regnskog ble utryddet i tegnefilmen. Gigant-selskapet Disney føyde seg nå etter Stings krav og endret slutten på eventyret.

Filmen handler om den unge og velstående keiseren Kuzco som blir forvandlet til en lama av sin onde rådgiver Yzma. Som lama blir han sendt til skogs og møter den snille bonden Pancha, som hjelper han på veien tilbake til tronen. Tor Endresen synger sangene i den norske versjonen.