Variert Kino-påske


Tradisjonen tro slippes påskefilmene på fredag uka før påske. Årets filmer, ti i tallet, spenner over et vidt spekter. Fra en kvinnes evne til å føle all verdens ondskap i Sam Raimis "The Gift", til den svenske storsuksessen "Eva & Adam", som tar for seg hvor vanskelig det er å være forelsket 14-åring.


Et annet interessant trekk ved årets påskefilmer, er spennvidden i nasjonalitet. Tidligere har amerikanske filmer dominert stort, men i år er det et svært variert spenn i nasjonalitet. Det ti påskefilmene kommer fra hele syv ulike nasjoner, blant annet Cuba, Kina og Japan. Dette er et trekk som må glede filmentusiaster over hele landet.

De som foretrekker mer tradisjonell Hollywoodfilm, har også noe å velge i. Mel Gibson er tilbake med komedien "Hva kvinner vil ha", og tidligere nevnte "The Gift" må også sies å være et hollywoodprodukt av format.

Så foretrekker du en påske fri for helvit snø, bylarm foran fjellets stillhet og mørke kinosaler fremfor peiskos på hytta, så er alt lagt til rette for en utmerket påske på kino.

Her er årets påskefilmer - god fornøyelse !


Babar, Elefantenes Konge
Verdens mest populære elefant nå på kino! Vi får se det spennende eventyret om hvordan Babar ble konge over alle elefantene. Barnebøkene om Babar har vært populære over hele verden siden 1933. Nå kommer Jean og Laurent de Brunhoffs fantastiske historie som en ny helaftens spillefilm.
Regi: Raymond Jafelice
Norsk stemmer: Kåre Conradi, Unn Vibeke Hol, Henki Kolstad, Inger Tein, Harald Mæle.


Det kvinner vil ha
Påskens blockbuster med Mel Gibson som reklamemannen som plutselig får evnen til å høre kvinners tanker. Utallige er de fordeler, og forviklinger, dette fører med seg.
Regi: Nancy Meyers
Skuespillere: Mel Gibson, Helen Hunt, Alan Alda, Merissa Tomei m.fl.
Trailer: 8,5 MB


Eva & Adam-Fire fødselsdager og en fiasko
Svensk kinosuksess som endelig kommer på kino i Norge. Fjortenåringene Eva og Adam har vært sammen siden de var elleve. Omgivelsene betrakter de som et etablert par, til Evas store frustrasjon. Hun begynner å tvile på forholdet. Alt som er gøy passerer rett forbi henne..., og hun blir ikke lengre svimmel når de kysser. Sjarmerende og frisk svensk ungdomsfilm.
Regi: Catti Edfeldt
Skuespillere: Ellen Fjærstad, Carl-Robert Holmer-Kårell m.fl.


Gledens hus
Terence Davies' "Gledens hus", er en tragisk kjærlighetshistorie som utspiller seg i et miljø preget av rikdom og dobbeltmoral . Historien finner sted i New Yorks overklasse, og er basert på en roman av Edith Wharton. Kritikerrost episk kostymedrama med Gillian "Scully" Anderson i hovedrollen.
Regi: Terence Davies
Skuespillere: Gillian Anderson, Dan Aykroyd, Eric Stoltz, Elisabeth McGovern m.fl


Save The Last Dance
De kommer fra to ulike verdener, to ulike kulturer. Sara vier sitt liv til ballett,Derek danser til andre rytmer - hip hop. Lidenskapen for dansen har de felles...og snart også lidenskapen for hverandre. Heftig musikk, rå dansing og to kommende stjerner i hovedrollene gjør dette til påskens store ungdomsfilm.
Regi: Thomas Carter
Skuespillere: Julia Stiles, Sean Patrick Thomas, Terry Kinney
Trailer: 13,8 MB


Shower
"Shower" er en historie hentet fra dagens Kina. Den er sympatisk, sjarmerende og en "hit" på filmfestivaler verden over. Vant blant annet kritikerprisen under Toronto Int. Film Festival og publikumsprisen under Rotterdam Int. Film Festival.
Regi: Zhang Yang
Skuespillere: Zhu Xu, Pu Cun Xin, Jiang Wu, He Zheng, Zhang Jin Hao m.fl


Tabu
Den japanske mesterregissøren Oshima har provosert mange før, og hans film "Sansenes Rike" var forbudt vist i Norge i 25 år. I "Tabu" tar han for seg samurai-kulturen, og de tøffe krigernes mykere sider og mere intime forbindelser. En vakert fotografert og skildret film. Cannes-festivalens mest omtalte film forrige år !
Regi: Nagisa Oshima
Skuespillere: Beat Takeshi (Takeshi Kitano), Ryuhei Matsuda, Shinji Takeda m.fl.


The Gift
Det finnes folk i denne verden med spesielle krefter. De kan gjøre ting ingen andre kan. De føler ondskapen ingen andre ser. De opplever fryktelige ting andre ikke en gang kan forestille seg. Splatterkongen Sam Raimi, (blant annet kjent for Evil Dead-filmene) gir oss her en psykologisk thriller med Oscar-nominerte Cate Blanchett i hovedrollen som Annie, en kvinne med evner utenom det vanlige. Du vil ikke forlate kinosalen uberørt !
Regi: Sam Raimi
Skuespillere: Cate Blanchett, Katie Holmes, Keanu Reeves, Hillary Swank m.fl.
Trailer: 12,7 MB


Uskyld
Livet er ikke over etter de passerte 60. Men det er viktig å ta vare på gnisten. Ikke ta hverandre for gitt. Ikke stivne hen i hverdagens trivialiteter. Det er viktig å pleie kjærligheten. Man er aldri for gammel til å være forelsket. Kritikerrost og britisk drama om voksen kjærlighet.
Regi: Paul Cox
Skuespillere: Julia Blake, Charles Tingwell, Terry Norris, Robert Menzies m.fl.


Ventelisten
Fra Cuba kommer det en ny gledespreder av en film fra regissøren av Jorbær og sjokolade, Juan Carlos Tabío. Ventelisten er en varm komedie hvor handlingen er lagt til en rutebilstasjon. Ikke all logistikk fungerer som det skal på Castros øy, og køene for å få det ene bussetet til Havana eller Santiago er enorme. Filmen er en road movie-versjon av "narrenes skip", hvor gode og dårlige menneskelige egenskaper avdekkes.
Regi: Juan Carlos Tabío
Skuespillere: Vladimir Cruz, Thaimi Alvariño, Jorge Perugorría m.fl.