Hugh Grant dropper Harry Potter


Sjarmøren Hugh Grant forlater sin rolle i den neste Harry Potter-filmen. Han vil heller flørte med Sandra Bullock på kinolerretet.


Den vesle magikeren Harry Potter får ikke møte Hugh Grant i rollen som Professor Gilderoy Lockhart i "Harry Potter And The Chamber of Secrets". Eventyrfilmen, som er oppfølgeren til "Harry Potter og de vises stein", nedprioriteres av Grant. Den profilerte skuespilleren vil heller stille i en film med sukkersøte Sandra Bullock. Grant har ifølge britisk presse gjennomgått tre måneder med hår- og sminketester og bleket håret for rollen.

- Dessverre måtte Hugh takke nei til rollen. Han skal spille i en film med Sandra Bullock i februar, sier Grants agent Karin Smith til britiske Teletext.

"Harry Potter og de vises stein" får premiere i Norge 23. november. Daniel Radcliffe spiller hovedrollen i fantasifilmen. Han får kyndig hjelp fra blant annet John Cleese, som spiller spøkelset "nesten-hodeløse-Nick". Navn som Alan Rickman, Ian Hart, Richard Harris og Robbie Coltrane preger også rollelisten.

Filmen baseres på den første boken i serien, som handler om en foreldreløs gutt som søker seg til en drømmeverden der han blir lærling hos en trollmann. Bøkene om Harry Potter av forfatteren J.K. Rowling har solgt i rundt 40 millioner eksemplarer på verdensbasis. Rowling jobbet tidligere som lærer, men hevder seg for tiden som en av verdens mest kjente forfattere.