Buddy med kinosjefen

Regissør Morten Tyldum leverte den beste norske filmen i år, mener kinosjefene her til lands. Johnny Depp og "Pirates of the Caribbean" var det beste vi fikk fra utlandet.

Tirsdag mottok regissør Morten Tyldum Norske Kinosjefers Forbunds filmpris Sølvklumpen for beste norske film i 2004. "Buddy" har blant andre Nicolai Cleve Broch, Pia Tjelta, Anders Baasmo Christiansen og Aksel Henie i ledende roller, og juryen omtaler verket som "en knakende fortalt film om kameratskap og kjærlighet".
- Årets norske Sølvklump er en film med spilleglede og en lekenhet som gjorde den lett å leve seg inn i. Filmen bekreftet at en ny generasjon norske skuespillere vil glede oss mye i årene som kommer. Vi kan ikke huske å ha sett så ubesværet skuespill i en norsk film.

Sølvklump til sjørøver Depp
Sølvklumpen for beste utenlandske film gikk i år til Disney-filmen "Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl", en av de største kinosuksessene i USA i fjor sommer. Johnny Depp spiller hovedrollen som sjørøverjeger Jack Sparrow, mens Keira Knightley, Geoffrey Rush og Orlando Bloom hadde andre roller.
- Dette er en sjarmetappe av en film, som viser hvor underholdende eventyr kan være på kino. Man har klart å formidle eventyret med en utstråling man knapt har sett siden Douglas Fairbanks, mener juryen, som besto av Ann Karin Atterås, Geir Hammerø og Svein Sæterbø.
Filmene som ble vurdert hadde norsk kinopremiere mellom 1. mai 2003 og 30. april 2004.