Süskinds «Parfymen» skal spilles inn i Spania

Den tyske filmregissøren Tom Tykwer har valgt de spanske byene Barcelona og Girona nordøst i landet for innspillingen av hans landsmann Patrick Süskinds bestselgende roman «Parfymen».

Filmproduksjonsselskapet Filmax sa at opptakene skal være ferdig innen 18. oktober. En rekke scener er allerede innspilt den siste måneden i München i Tyskland, melder nyhetsbyrået AFP.

Andrew Birkin, som bearbeidet Umberto Ecos roman «Rosens navn» for film, har ansvaret for filmmanuset, mens Bernd Eichinger, som skrev manuset til «Der Untergang», også har en finger med i spillet i samproduksjonen mellom Tyskland, Frankrike og Spania.

Den britiske skuespilleren Ben Whishaw spiller Jean-Baptiste Grenouille, en foreldreløs gutt som blir forlatt i 1700-tallets Paris som bruker sin særdeles velutviklede luktesans til å blande eksotiske dufter, men hvis alter ego er en drapsmann.

Dustin Hoffman spiller parfymemakeren Giuseppe Baldini, Alan Rickman har rollen som Antoine og Corinna Harfouch skal spille madame Arnulfi.

Ikiru Films, som holder til i den østlige delen av Katalonia, har valgt ut 5.000 statister til filmen og mange av scenene skal koreograferes med hjelp av den katalanske teatergruppa La Fura dels Baus.

Süskinds roman, som kom ut i 1985, er solgt i mer enn 12 millioner eksemplarer på verdensbasis og er oversatt til mer enn 40 språk. (©NTB)