Marilyn Monroes innerste tanker avslørt

Noen av Marilyn Monroes innerste tanker og hemmeligheter er kommet for en dag etter at Los Angeles Times i helgen avslørte sekvenser fra båndopptak som stjernen gjorde hos sin psykiater i dagene før hun døde, 36 år gammel.

Blant annet avsløres det at hun hadde et forhold til USAs justisminister Robert Kennedy, som var presidentens bror, og at hun hadde et kort seksuelt, men utilfredsstillende forhold til skuespilleren Joan Crawford.

Hun avslørte at sexlivet med den tidligere ektemannen, forfatteren Arthur Miller bare var sånn passelig, og at hun fortsatt følte dyp kjærlighet for en annen eks-ektemann, baseballspilleren Joe DiMaggio.

Avisa skriver at den fikk utskriftene av båndop ptakene fra den eneste levende personen som hevder at han hørte dem – tidligere politietterforsker John Miner, som nå er 86, som sier at opptakene er bevis nok for ham på at hun ikke begikk selvmord.

Miner gjorde en nesten ordrett avskrift av opptakene da de ble avspilt for ham av psykiateren Ralph Greenson, som nå er død, mens han etterforsket dødsfallet i 1962. Obduksjonen viste at Monroe døde av en overdose, og det ble fastslått at hun hadde begått selvmord.

I alle år har det versert konspirasjonsteorier om at hun ble drept, men da saken ble gjenåpnet i 1982, ble konklusjonen om selvmord den samme.

Miner mener at opptakene viste at Monroe ikke hadde selvmordstanker. Han sier at de åpner med at hun takket psykiateren for å ha hjulpet henne til å få kontroll over livet igjen.

Hun takker ham også for å ha hjulpet henne til å forstå hvordan hun kunne få orgasme etter mange år med dårlig sex. Hun fortsetter med å gjøre opp status over sin egen kropp, og går deretter inn på følelsene hun hadde for tidligere ektemenn og andre stjerner som Clark Gable og Frank Sinatra, som hun kalte en kjær venn.

I en sekvens forteller hun hvordan hun står naken foran speilet og inspiserer sin egen kropp på en overraskende objektiv måte: – Brystene har begynt å henge litt. Livet er ikke så verst. Baken er der den skal være – det beste jeg har... OK, Marilyn, alt er der som det skal.

Om det seksuelle møtet med Joan Crawford sier hun: – Neste gang jeg så Crawford, sa hun at hun ville ha en runde til. Jeg sa rett ut at jeg ikke hadde hatt noen særlig glede av å gjøre det med en kvinne. Etter at jeg avviste henne, ble hun ondskapsfull.

Selv om det alltid har gått rykter om at hun hadde et forhold til president John F. Kennedy, viser opptaket at det var broren, Robert Kennedy, hun antakelig hadde et romantisk forhold til.

– Det er ikke plass i livet mitt til ham. Men jeg tror ikke jeg har mot til å si det og såre ham. Jeg vil at noen andre skal fortelle ham det er slutt. Jeg prøvde å få presidenten til å gjøre det, men jeg fikk ikke tak i ham, sier hun.

Om det mislykte ekteskapet med DiMaggio sier hun at de to aldri avsluttet sin kjærlighet for hverandre. – Han trengte en tradisjonell kone, men jeg kunne aldri slutte å være Marilyn Monroe og bli en annen, sier hun.

Ekteskapet med Arthur Miller derimot var «min feil, ikke hans» Hun sa at han aldri kunne gi henne omsorgen hun trengte fordi det ikke var hans natur, og at sexlivet bare var «sånn passelig».

Los Angeles Times skriver at han fikk lov å høre opptakene på den betingelsen at han aldri avslørte innholdet. Men han bestemte seg for å bryte avtalen da noen mange år etter at Greenson døde antydet at han kunne ha drept henne. (©NTB)